La variant d'Olot començarà a Cudella (final de la variant de les Preses) amb un túnel d'uns 3 quilòmetres. Aquest túnel de la variant de responsabilitat de la Generalitat tindrà un giratori a la sortida. La rodona de distribució quedarà davant de l'Hospital Comarcal de la Garrotxa i d'un supermercat i serà una de les noves entrades a Olot. La novetat és que han acceptat una al·legació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que els ha fet allargar 400 metres el túnel projectat d'inici. Ho va explicar Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU).

Ho va fer en la compareixença d'ahir. Corominas va continuar en la definició del que ha de ser el trajecte de la variant d'Olot. Va explicar que, a partir del giratori de l'Hospital, la carretera entra al pla de Sant Andreu i continua enganxada a la muntanya de Sant Andreu del Coll (la Cantina). Ho fa en base a diversos túnels petits. Per exemple, un dels túnels queda sota la masia la Torre d'en Llunes. Aquesta és la part projectada per la Generalitat. Segons ell, el projecte ja està fet i només falta aprovar-lo.

A partir d'aquí, comença la variant que correspon al Ministeri de Foment. Aquí, l'Ajuntament d'Olot, partits i agents socials de la Garrotxa volen un túnel. És el túnel de l'Hostal del Sol. Un viaducte que el projecte actual no preveu. La idea de l'alcalde és convèncer Foment del fet que -segons el seu criteri- les mesures correctores que hauran de fer per no molestar els veïns de l'Hostal del Sol poden costar més que el túnel. Després, la carretera de circumval·lació seguira fins a l'actual rotonda de can Tresserras. Abans d'arribar-hi volen una sortida a l'alçada de la comissaria dels Mossos.

Viatge

Per defensar el túnel de l'Hostal del Sol, la sortida dels Mossos i la postergació de la connexió amb la Vall de Bianya l'alcalde d'Olot, el de la Vall de Bianya i el president del Consell Comarcal dilluns viatjaran a Madrid. Ho faran acompanyats de responsables de carreteres de la Generalitat.

A Madrid preveuen trobar-se amb el número 2 de carreteres de l'Estat. Tota la Garrotxa està amb ells fins i tot el PPC. Fa poc es van reunir amb representants del PPC, amb els diputats del PSC i, moltes vegades, amb Pere Macias (CiU).