Ustec·STEs ha guanyat les eleccions sindicals a la Junta de personal docent no universitari de Girona per sisena vegada consecutiva, amb el 63,65% dels vots. En xifres absolutes, això vol dir que 1.953 docents van votar aquesta formació, que els propers quatre anys tindrà 26 delegats a la junta gironina. En les anteriors eleccions, el 2011, aquest sindicat va obtenir el 55,03% dels vots i 22 delegats.

Tot i els bons resultats, el sindicat guanyador va expressar la seva "preocupació per l'elevat grau d'abstenció", ja que, segons dades del Departament d'Ensenyament, aquest dijous només va votar el 33,32,% del cens de mestres i professors de la demarcació.

El sindicat d'Educació de CCOO va aconseguir 9 delegats gràcies a 641 vots -20,89% del total- i n'ha perdut un respecte fa 4 anys, quan va aconseguir el suport del 25,08% dels docents gironins. La tercera força sindical a Girona és Aspepc-SPS, amb 4 delegats i 326 vots (10,62%). El quart sindicat de la Junta de personal aquest últim mandat era UGT, que hi tenia dos delegats, però en aquestes eleccions no ha aconseguit representació ja que només va rebre el 4,69% dels vots i cal almenys un 5%.

Sobre les causes d'una abstenció superior al 66%, Ustec·STEs va considerar que "aquests quatre anys, els més durs pel que fa a retallades econòmiques viscuts des que la Generalitat administra les competències en educació, tenen molt a veure amb la situació".

Per la seva banda, CCOO també es va mostrar preocupada per l'abstenció i per un 5% de vots en blanc, "vot que ja va tenir importància en les anteriors eleccions i en aquestes s'ha consolidat". El sindicat va criticar un "sistema obsolet de representació".