El vent es va deixar notar amb força divendres a les comarques gironines. Com és habitual, l'Empordà és on la seva força va ser més acusada. Tant, que fins i tot va bol?car un camió amb remolc a l'AP-7 a la Jonquera, per a sorpresa del conductor, que es trobava llegint el diari mentre descansava. El camió es trobava completament buit i aparcat a l'àrea de servei de Porta Catalana en sentit nord. No es van haver de lamentar ferits però l'equip de vialitat de la concessionària de l'autopista va desplaçar-se fins a la zona per avaluar danys i organitzar la retirada del convoi. L'ensurt del camioner va produir-se prop de les tres de la tarda, però el camió va romandre tombat fins ahir, quan una grua el va tornar a posar dempeus perquè pogués proseguir la seva ruta. En trobar-se aparcat a l'àrea de servei no va ocasionar retencions ni restriccions al trànsit a l'autopista.

Unes hores abans, el vent també havia provocat que s'interrompés la circulació per la carretera comarcal que mena a Darnius en haver arrencat un arbre de soca-rel que va quedar completament travessat enmig de la calçada. Els equips d'emergència van treballar al llarg del matí per retirar-lo i permetre de nou la circulació.

La Direcció General de Protecció Civil ja havia advertit que la jornada de divendres vindria marcada pel fort vent que afectaria molt especialment l'Alt Empordà i algunes comarques del pirineu català a través de ratxes intenses que van anar desapareixent a partir de la tarda.

Els Bombers de la Generalitat van rebre diversos avisos per teules caigudes a la vorera i façanes que perdien peces en diverseses localitat empordaneses. Fins i tot algunes tanques publicitàries havien quedat prou malmeses com per caure i a Llançà una botiga va veure com volaven les planxes d'uralita que feien ombra en un cobert.