05 de març de 2015
05.03.2015

La Generalitat implicarà els funcionaris a fer millores

Engega una prova pilot a Girona per trencar jerarquies entre treballadors i fer l'administració més àgil

05.03.2015 | 00:00
La intervenció d´Assumpta Rodeja durant la presentació.

Reduir paperassa, apropar la Generalitat al ciutadà i desdibuixar jerarquies que, a vegades, fan que les idees de base es quedin en un calaix. A grans trets, aquests són els objectius del programa Gir-Innova, que el Govern ha impulsat i que ara es concreta en una prova pilot que s'inicia a Girona.
El projecte vol implicar més el funcionariat a l'hora de proposar millores. En definitiva, com concreta a cap de servei de Règim Interior, Assumpta Rodeja, es tracta de "trasbalsar l'estructura i la jerarquia actual", sovint massa encotillada, i donar més veu a tot el personal, "ja que són ells qui, amb el seu dia a dia, poden proposar maneres de fer millor la feina, perquè són els qui la coneixen més bé".
La prova pilot del Gir-Innova s'estructura al voltant d'una intranet on uns 900 treballadors de la Delegació del Govern podrà fer-hi totes les propostes que considerin adients. La pàgina web, a la que s'ha donat el nom de Canal Innovació, permetrà en definitiva "generar un nou sistema de treball més permeable a l'hora d'introduir canvis, i fer més flexibles una organització, la de la Generalitat, que és com un elefant", va explicar la cap del servei.
La prova pilot durarà sis mesos i, apart de posar en servei la nova intranet, també inclou altres accions, com ara tallers participatius entre el personal. "Allò que volem és que el funcionari, des del seu mateix lloc de treball, disposi d'un sistema que li permeti llançar idees amb voluntat d'innovar", va explicar Assumpta Rodeja.

Quatre reptes de millora
D'entrada, els ideòlegs del Canal Innovació ja han definit quatre reptes de millora, tant de cara al ciutadà com també d'organització interna. Dins el primer grup es troben els objectius de reduir burocràcia a l'hora de fer tràmits, acostar-se més al ciutadà -"personalitzar-lo", va precisar Rodeja- o donar a conèixer portes enfora tot allò que es fa des de la Delegació. Dins el segon, "crear estructures més transversals, que acabin amb la rigidesa que a vegades existeix", va indicar.
Un cop acabi el mig any que dura la prova pilot, es passarà balanç del programa Gir-Innova, amb la voluntat que el sistema s'estengui arreu de Catalunya. El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, va subratllar que la Delegació es convertirà en "motor d'innovació" i que un dels objectius principals del projecte és, precisament, aconseguir "que tots els treballadors s'hi impliquin, perquè precisament ells són els qui coneixen millor que ningú la feina que fan".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook