Girocamping va tancar ahir una nova edició amb més visites que l'any passat i més interès per part dels usuaris de fora de la província. La Fira del sector del càmping i parcs de vacances celebrada durant aquest cap de setmana al Palau Firal de Girona va aconseguir congregar en aquesta tercera edició un total de 18.400 visitants, uns 2.000 més que l'any passat.

L'organització, a càrrec de l'Associació de Càmpings de Girona, va felicitar-se per aquest increment i va qualificar el saló d'"èxit absolut". El seu president, Miquel Gotanegra, va mostrar-se especialment satisfet pel nombre d'assistents vinguts de fora de les comarques gironines. De fet, era un dels objectius que s'havia marcat l'entitat, ja que el càmping té, actualment, poca repercussió entre el públic local.

En aquest sentit, per la Fira van desfilar un 35% de visitants de fora de la província, un 20% més que el 15% que va marcar l'edició anterior. Per a Gotanegra, aquesta notícia és "excel·lent": "És de vital importància per a nosaltres donar a conèixer els càmpings gironins a fora. Aquí només el 5% de la gent és usuària de càmping, molt lluny del 30 i 40% de països com Holanda", va indicar.

El president de l'associació també va remarcar que "la fira s'ha convertit aquest any en un referent internacional, amb la qual cosa les expectatives que teníem per a aquesta edició s'han complert amb escreix", i va afegir que "ja estem treballant perquè l'any que ve el Girocamping continuï sorprenent els visitants i sigui cada vegada més atractiu".

El primer dia, Girocamping va estar dedicat als professionals i el cap de setmana al públic en general, sobretot famílies que van gaudir de les nombroses activitats que s'hi van preparar. També van aprofitar per acostar-se als estands de l'Associació i dels càmpings presents per demanar informació i, en molts casos, per fer reserves per a Setmana Santa i estiu. Girocamping es va consolidar així com a referent del sector del càmping i dels parcs de vacances del sud d'Europa. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l'Estat espanyol, tal com reconeixen diverses guies.