La Policia Local de Llagostera ha alertat d'una nova modalitat d'estafa que s'està produint en aquest municipi. Es tracta d'un fals premi de loteria de 960.000 euros, que pretén enredar els veïns demanant el número de compte corrent per poder fer l'ingrés d'aquest import. Així, l'estafa comença quan els habitants de Llagostera reben al seu domicili una carta de "Tolopis International Lotto". Les persones que llegeixen la missiva, poden creure que són guanyadors d'un premi de loteria. De fet, segons la carta, en total són deu els suposats beneficiaris d'aquest premi, que han de repartir-se un import de 9,6 milions d'euros. Per això, cadascú ha de rebre teòricament 960.000 euros del fals premi.

Ara bé, per aconseguir aquests diners, l'empresa sol·licita als suposats afortunats que donin el seu número de compte. Evidentment, és en aquest punt quan es pot produir l'estafa. El motiu és que la part inferior de la missiva és un formulari en què es demana el nom, els cognoms, el DNI i el número de compte corrent, entre altres dades personals. Així, la carta explica que per poder rebre aquests 960.000 euros del premi (que suposadament estan dipositats al "Banc de Gran Bretanya"), les persones han d'enviar aquestes dades personals per correu electrònic, o bé a través d'un número de telèfon o de fax.

Fins i tot, la missiva pressiona els suposats afortunats, assegurant que el premi ha de ser reclamat abans del "5 d'abril del 2015" perquè si no, una vegada passada la data anunciada, aquests diners "es retornaran al Ministeri d'Economia com a fons no reclamats". Evidentment, res de tot això és cert i es tracta d'una estafa per aconseguir el número de compte de les persones. Així, si s'envia el formulari (en contra de la recomanació de la Policia Local de Llagostera), és probable que els afectats pateixin una retirada de diners inesperada al seu compte corrent.

És per això que, a la pàgina web de l'Ajuntament de Llagostera, ahir es va voler recordar que s'ha d'ignorar la carta i en cap cas omplir el formulari de la missiva. Així, la Policia Local del municipi va recomanar avisar familiars i amics, sobretot gent gran, d'aquesta nova modalitat d'estafa.