Lluny han quedat les dades que el conseller d´Interior, Ramon Espadaler, va donar divendres sobre la davallada a la meitat dels assalts violents en un any, després que en només dues setmanes s´hagin produït dos fets d´aquestes característiques. Ahir es va viure el segon de l´any en una masia del nucli de Ginestar, a Sant Gregori.

Dos homes armats, amb pistola i ganivets, van assaltar Can Bilió a plena llum del dia. Van lligar de mans i peus i emmordassar la propietària de la casa, el seu fill i una treballadora de la llar. Els assaltants no van ferir les víctimes però van necessitar assistència mèdica per ansietat.

Els assaltants es van emportar objectes de valor, diners i aparells electrònics. Amb tot, però, a mitja tarda, els afectats van destacar que encara estaven en estat de xoc i no havien pogut acabar de revisar la casa i que per tant, els podrien haver sostret més coses que encara no saben. La família assaltada és benestant i regenta carnisseries, almenys dues de les quals a la ciutat de Girona.

Els lladres van escollir una masia aïllada per donar el cop. Can Bilió es troba a prop del trencant de la GIV-5313, que porta cap a Canet d´Adri. La vivenda no en té de properes i tot indica que els lladres hi haurien accedit a la casa per darrere, on hi ha una zona boscosa i on se sospita que hi hauria un tercer home, ja que el fill, en arribar a la casa, no va trobar-se cap vehicle dels assaltants. Per fugir haurien agafat un camí de darrere que surt de la casa i després la carretera vella que condueix cap a Canet d´Adri.

Els fets es van produir al voltant de les deu del matí. En aquell moment, a la casa només hi havia dues dones -la propietària, de 58 anys, i una treballadora de la llar. Es van trobar amb dos homes dins de casa, que les van amenaçar amb pistola i ganivets i les van lligar amb brides en dues cadires. Anaven encaputxats i amb guants, parlaven en castellà amb accent de països l´Est i podrien ser romanesos.

Quan feia poca estona que havien lligat les dues dones, el fill de la propietària, de 28 anys, va arribar a la masia perquè havia anat a portar unes verdures per a la carnisseria. Va entrar a la casa i en obrir la porta es va trobar un dels encaputxats que l´apuntava amb una pistola. També va acabar lligat amb brides a les mans, i unes cintes més fluixes a les cames.

Els lladres es van estar cap a tres quarts d´hora remenant-ho tot i un cop van tenir el botí, van fugir. En poca estona, el fill va aconseguir desfer-se les cames i de les brides. Va alertar el seu pare i els Mossos, cap a quarts de 12 del migdia. Ràpidament la policia va arribar al lloc i durant tot el matí, fins cap a les quatre de la tarda, agents de l´AIC (Àrea d´investigació Criminal) de Girona van treballar per trobar proves per atrapar els assaltants.