Una de les plaques de la façana de la biblioteca Lambert Mata de Ripoll s'ha enfonsat víctima de les pilotades que rep. Part de l'edifici que acull aquest equipament es troba al costat mateix del pati de l'escola Salesiana, on els nens juguen a futbol. Això ha provocat que les plaques flotants de la paret externa de la biblioteca hagin estat víctimes dels cops de pilota. L'alcalde de Ripoll Jordi Munell (CiU) explica que "farem la reparació quan econòmicament ens sigui possible". De moment s'ha instal·lat una xarxa provisional per evitar que els alumnes dels Salesians puguin veure's afectats pels desperfectes. La resta de la façana pot patir efectes similars, perquè està decorada amb el mateix sistema, que va ser ideat per actuar com a aïllant de l'edifici.

El que ja s'ha posat en marxa és la reparació del sistema de subjecció de les làmines de la façana del carrer de les Vinyes. Es troba al principal vial d'accés dels Salesians i suposava un perill. Es substituiran els cables que els subjecten per uns de més gruixuts, assegurant la subjecció a l'estructura. També es substituiran els ferros de subjecció de les plaques, que fins ara eren uns simples serracables de regleta elèctrica. Finalment s'encolaran els extrems de les plaques als perfils metàl·lics.

La biblioteca Lambert Mata es va inaugurar l'abril del 2009, durant el segon mandat de Teresa Jordà (ERC), i al llarg d'aquests anys ha estat motiu reiterat de polèmica. L'actual delegat de la Generalitat a les comarques gironines i exalcalde de Ripoll Eudald Casadesús (CiU) va denunciar al Parlament greus problemes estructurals al parlament, i el sobrecost que suposaria arranjar-los, ja al 2010. La biblioteca va costar gairebé tres milions d'euros. L'estiu passat va haver d'estar tancada diverses setmanes.