Tensió a Blanes pel projecte d'allargament de l'autopista C-32 fins a Lloret de Mar. Més d'un centenar de persones -veïns de la comarca i membres de les plataformes Sos Lloret i Pinya de Rosa- van escridassar el conseller de Territori, Santi Vila, mentre inaugurava ahir al migdia les noves instal·lacions nàutiques del port de Blanes i presentava el candidat de CiU a la vila per a les properes eleccions municipals.

Vila havia de mostrar el seu suport al candidat Joaquim Torrecillas en aquesta ciutat però, la presentació, no va sortir tal com s'havia organitzat. Fins aquest punt es van concentrar més d'un centenar de persones, veïns de la ciutat, de la comarca, membres de l'Associació Pinya de Rosa o SOS Lloret que amb el suport de partits com ICV, la CUP i ERC van protestar pel projecte d'allargament de l'autopista C-32 fins a Lloret de Mar.

Els manifestants van subratllar que s'oposen "frontalment i totalment" a la construcció d'aquesta carretera que el mateix conseller va anunciar ara fa poc més d'una setmana a Lloret de Mar.

Des del principi, les entitats ecologistes de la zona ja van mostrar el seu rebuig a la proposta però aquest diumenge ho van fer palès amb crits de "No a l'autopista C-32" o "Vila Mentider". Els manifestants portaven diverses pancartes i fulls i van xiular el cap de Territori i Sostenibilitat durant gran part de l'acte. Tot i això, la tensió no va anar a més. "Hem volgut aprofitar que el conseller era aquí a Blanes per mostrar-li la nostra oposició i que vegi que el projecte no té tot el consens del territori tal com s'havia dit", va explicar un dels portaveus de la mobilització, Joan Mora, membre de l'Associació Pinya de Rosa.

Els portaveus de les dues entitats van poder parlar durant uns deu minuts amb el conseller, abans que s'iniciés l'acte. Durant aquesta estona els activistes van argumentar el seu punt de vista i van demanar al conseller que faci marxa enrere o que aposti per altres alternatives per connectar millor les comarques barcelonines, gironines i els nuclis de Blanes i Lloret de Mar. Unes propostes que Vila va escoltar tot i que es va mostrar ferm en la seva decisió.

Nou equipament

A banda d'això, Vila, acompanyat de l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, el president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, i d'altres personalitats polítiques del sector nàutic i responsables de Ports de la Generalitat van inaugurar ahir les noves instal·lacions nàutiques del port de Blanes, que van tenir una inversió pública i privada de 8 milions d'euros. Els treballs han permès modernitzar aquest espai i fer-lo més sostenible instal·lant un espai adossat per amarrar vaixells de fins a 24 metres d'eslora i una nova benzinera, que donarà servei a les embarcacions d'esbarjo.