El sindicat educatiu Ustec·STEs ha obert una campanya virtual a la plataforma Change.org amb l'objectiu de recollir signatures contra el nou sistema de cobertura de substitucions que permet escollir interins als directors. L'acció sindical crida a signar "contra els nomenaments a dit" i, fins ahir a la tarda, havia recollit 1.110 firmes.

En la seva argumentació, Ustec·STEs defensa que la selecció del professorat per a cobrir substitucions o interinatges s'ha fet "d'acord amb criteris objectius de transparència, mèrit, capacitat, igualtat i experiència". Ara, en canvi, el sindicat acusa el Departament d'Ensenyament d'aplicar "un sistema de cobriment d'interinatges i substitucions que s'acosta al de l'empresa privada". Alhora, la formació assegura que el mètode "es fonamenta en la possible arbitrarietat de les direccions dels centres". És més, Ustec·STEs afirma que es "legalitza els nomenaments a dit, recorreguts judicialment pel nostre sindicat" i anuncia que s'organitzaran mobilitzacions en contra.

La campanya de recollida de signatures promoguda per Ustec·STEs s'oposa a una prova pilot que, de moment, la Conselleria d'Ensenyament posa en marxa als Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental.