Les comarques gironines s'han tenyit de dol. Nou gironins es troben en la llista de 150 passatgers del vol Barcelona-Düsseldorf que ahir es va estavellar als Alps francesos. La majoria de les víctimes gironines eren treballadors o directius d'empreses que es dirigien a Colònia, a uns quaranta quilòmetres de Düsseldorf, per assistir a la fira internacional Anuga Food Tec 2015, que s'ha convertit en un referent en el sector de l'alimentació i les begudes. En aquest esdeveniment estava prevista la participació d'almenys 24 empreses espanyoles -tres d'elles de les comarques de Girona-. Precisament, treballadors de dues d'aquestes companyies gironines -Mimasa de Cornellà del Terri, i Inoxpa, de Banyoles- es troben entre les víctimes de l'Airbus A320 que s'havia enlairat de l'aeroport del Prat poc abans de les deu del matí.

Els finats són empresaris i treballadors de companyies del sector de l'alimentària, un enginyer que treballava per una empresa alemanya i una veïna d'Olot que viatjava a Düsseldorf per motius de feina. Les víctimes tenien entre 32 i 66 anys. Eren veïns de Banyoles, Porqueres, Olot, Girona, Sant Gregori, Anglès i Amer. Des que es va saber de la tragèdia aèria als Alps francesos i a mesura que passaven les hores, les xarxes socials van començar a bullir de consternació.

Carles Milla.

Banyoles. 37 anys

Una de les víctimes de l'accident aeri és Carles Milla, de 37 anys, director general de Mimasa. Casat i amb una nena petita, liderava des de l'any 2000 el canvi generacional d'aquesta empresa instal·lada a Cornellà del Terri que havia fundat el seu pare, Joan Milla, el 1986. En els últims anys aquesta empresa, especialitzada a oferir solucions a mida per al sector de la indústria alimentària, havia invertit tot el seu talent a aportar solucions avançades al procés d'higienització.

Segons fonts pròximes a la família, Carles Milla havia de volar fins a Düsseldorf diumenge passat però va decidir canviar el seu bitllet a última hora i viatjar a la ciutat alemanya el mateix dia en què s'inaugurava la fira volant en l'Airbus accidentat. Milla havia estat remer del Club Natació Banyoles i l'empresa que dirigia va col·laborar amb l'organització de la Copa del Món de Rem del 2009. El jove de Banyoles també era l'encarregat de comunicació del Rotary Club Banyoles, una entitat que forma part d'una organització mundial integrada per professionals que "brinda serveis humanitaris, amb elevades normes d'ètica en totes les ocupacions i contribueix al desenvolupament de la bona voluntat i pau en el món".

Mireia Serrat

Olot. 42 anys

En l'avió accidentat també viatjaven dues treballadores del grup Inoxpa, amb seu central a Banyoles. Una d'elles és l'olotina Mireia Serrat, de 42 anys, que era la gerent de vendes internacionals del grup. Serrat, que era llicenciada en Ciències Econòmiques, feia dues dècades que treballava en la companyia banyolina que fabrica sistemes d'acer per a les indústries alimentària, farmacèutica i cosmètica.

Maria Lluïsa Romans

Porqueres

A bord de l'Airbus A-320 també hi hauria Maria Lluïsa Romans Siques, que formava part del consell d'administració d'Inoxpa i era la companya del president del grup, Candi Granés. La parella vivia a Porqueres. Segons va transcendir ahir, Granés havia de reunir-se amb les víctimes a la fira alimentària després de volar a Alemanya des d'un país asiàtic on es trobava de viatge de negocis. Fonts de la companyia no van voler fer declaracions ni tampoc confirmar o desmentir la mort de les seves treballadores.

Jordi Motjé Terris.

Girona. 35 anys

Jordi Motjé Terris, nascut a Girona fa 35 anys, era enginyer industrial i des de feia temps vivia a Barcelona, on treballava en una empresa alemanya. El seu pare, Narcís Motjé, és l'enginyer encarregat del manteniment del parc de la Devesa de Girona. La víctima tenia un germà i una germana i havia estat molt vinculada al barri gironí de Sant Pau, on durant diversos anys va formar part de l'espai parroquial. Després va estudiar Enginyeria Industrial a Barcelona, ciutat on es va traslladar i on va desenvolupar la major part de la seva carrera professional.

Ariadna Falguera.

Olot, 32 anys

A banda de Mireia Serrat, dues veïnes més de la ciutat d'Olot van perdre la vida en l'accident aeri. Una d'elles és Ariadna Falguera, una noia de 32 anys, professional del disseny gràfic i llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Actualment treballava com a Product Manager a l'empresa Paramita de Barcelona. Havia estat mare feia pocs mesos d'una nena. La seva parella era Lluís Juncà, el cap de gabinet del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.

Era una noia coneguda a la ciutat per pertànyer a associacions i a més, és filla de Josep Falguera, un empresari tèxtil d'Olot. La parella vivia entre Barcelona i Girona per la seva feina. Va concórrer a les eleccions municipals de l'any 2011 amb el grup d'ERC d'Olot. També pertanyia a Òmnium Cultural.

A través d'un comunicat, Esquerra Republicana va mostrar el seu "més sincer suport i estima per la família i amics dels passatgers del vol". La formació va recordar que entre els passatgers hi havia la dona del cap de gabinet d'ERC.

Anna Surribas

Olot, 35 anys

La tercera víctima d'Olot en l'avió estavellat als Alps Francesos és Anna Surribas. Una dona de 35 anys, que tenia un fill i que malgrat que actualment vivia a la ciutat de Girona havia nascut a Sant Jaume de Llierca. Tota la seva família viu actualment a Olot, on ella també havia residit. La seva família és molt coneguda en aquest municipi de la Garrotxa.

Surribas treballava a BDF Natural Ingredients i viatjava a Alemanya amb Sandra Arribas -també víctima del sinistre- per assistir a la fira alimentària. BDF Natural Ingredients és una empresa especialitzada en la investigació, fabricació i comercialització d'ingredients i additius destinats al sector de l'alimentació que té la seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Sandra Arribas

Sant Gregori

L'altra treballadora de BDF Natural Ingredients que viatjava en l'Airbus és Sandra Arribas, que estava casada amb un veí de l'Estartit. La parella tenia dos fills. Vivien a Sant Gregori però Arribas era natural de Campdevànol, al Ripollès. Arribas i la seva companya de feina havien agafat el vol per anar a la fira de tecnologia per alimentació, Anuga FoodTec. Anteriorment, Arribas havia treballat a GL Events i és llicenciada per EADA (Escola d'Alta Direcció i Administració).

Josep Borrell Giralt

Anglès, 66 anys

Entre els representants d'empreses gironines que van perdre la vida en el tràgic succés també hi havia dos veïns de la Selva interior. Hi havia el propietari de l'empresa Jo-Bex-Man SL de la Cellera de Ter, Josep Borrell Giralt. El directiu tenia 66 anys, estava casat, tenia dos fills i néts. Era natural d'Anglès i estava molt vinculat al municipi. Havia agafat l'avió també per anar a la fira, ja que la seva empresa està dedicada al disseny, tecnologies i patents pròpies en matèria de conformat de carns. Segons la Cadena SER, el seu fill també havia d'agafar el mateix vol però, al final, no hi va anar per motius personals.

Àngel Montaner Casas

Amer, 63 anys

Una persona que també havia treballat en ocasions amb Josep Borrell anava en el mateix vol. Es tracta d'un dels socis de Dinox SL, amb seu a Cornellà del Terri. L'empresari que va morir en l'accident aeri és Àngel Montaner Casas. Tenia 63 anys i era veí d'Amer. La seva companyia es dedica al disseny, fabricació i comercialització de maquinària i equips industrials pel sector de la higienització.

Segons la Cadena Ser, un empleat de Frigorífics Costa Brava també havia de volar amb aquest vol de Germanwings, però no hi va anar per un problema de salut.