L'aflicció per la mort de les tres noies va cobrir la ciutat.Rostres afligits i aplaudiments al final del minut de silenci.Unes cinc-centes persones van concentrar-se al Firalet. Condol a un familiar.

El dol, ara, a Olot està per tot des dels cartells de la Volta a Catalunya a les banderes de l'Ajuntament. Hi serà fins dissabte quan s'acabarà i la vida es reprendrà després d'haver estat ?colpida per un dels esdeveniments de més sofriment del darrers 80 anys. On el dol més s'ha expressat ha estat en els rostres afligits del mig miler d'olotins que, ahir al migdia, van assistir al minut de silenci a la porta de l'Ajuntament.

Senzill i breu, l'acte va començar amb les paraules de l'alcalde: "Quan toquin les dotze guardarem un minut de silenci". Finalitzat el temps i després dels aplaudiments, va dir: "Gràcies per voler-nos acompanyar". Va fer saber que Olot està amb els que pateixen. A la dreta hi tenia el marit d'una de les noies.

Instants abans de l'inici de l'acte, l'arribada del familiar proper havia motivat expressions de consternació. Les tres veïnes eren persones conegudes a la societat olotina. Entre els assistents s'hi reconeixien membres d'Òmnium Cultural i de la penya AOAPIX. Fet l'acte, molts dels presents es van acostar als familiars per donar-los el condol. Després, a poc a poc, el Firalet va tornar a la normalitat.

L'aflicció havia començat molt abans del minut de silenci. Poc després del migdia de dimarts tothom sabia que entre els 150 passatgers del vol de l'Airbus-320 cap a Düsseldorf hi havia veïnes d'Olot. Avançada la tarda, la Volta a Catalunya va entrar a la ciutat sense sirenes ni botzines, en silenci.

Poc després, a través de les xarxes socials, es va saber del comunicat de condol d'Esquerra Republicana de Catalunya i del decret pel qual l'Ajuntament va determinar tres dies de dol.

A primera hora del matí, d'ahir va tenir lloc un ple extraordinari. Van aprovar una declaració que expressa el suport incondicional de l'Ajuntament cap als familiars i amics dels passatgers, especialment a les famílies d'Olot. "Eren mares de família, treballadores i compromeses amb la ciutat i el país", va dir l'alcalde. Va continuar: "La vida té moments de tristesa que esgarrifen, i avui volem dir a les seves famílies que ens tenen al seu costat".

Després tot va quedar apagat, des del recordatori dels 150 anys de la Policia, passant pel concert d'homenatge al grup Xucu-pà, fins a l'exposició de RCR arquitectes al Palau Robert de Barcelona.