El tràgic accident aeri que ha tocat de molt a prop les comarques gironines centrava ahir al migdia les converses que s'escoltaven a la plaça del Vi de Girona. Faltaven pocs minuts per les dotze i cada vegada hi havia més persones reunides en aquest punt emblemàtic de la ciutat.

Les banderes del consistori onejaven a mig pal simbolitzant la tristesa i consternació que es respirava en aquesta cèntrica plaça per la pèrdua de 150 vides, deu d'elles de les comarques gironines. "Hem perdut persones que coneixem i estimem", lamentava amb aspecte seriós l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Una frase de tristesa i commoció que resumia el sentiment generalitzat de les 600 persones que van emmudir al punt de les dotze del migdia per guardar un minut de silenci en senyal de dol per les víctimes i enviar un missatge de suport a les seves famílies.

Regidors, diputats del Parlament, representants de la Diputació de Girona, del Govern català, de l'Estat, empresaris i societat civil van fer pinya en silenci per mostrar el seu suport als afectats per una tragèdia que ha commocionat el món i que ha escrit un capítol negre per a l'aviació.

No era difícil trobar entre l'aglomeració aplegada davant l'ajuntament persones que coneixen algun dels morts o bé els seus familiars. És el cas del president de la patronal gironina FOEG, Ernest Plana, que recordava que la majoria de les víctimes de la demarcació eren empresaris que viatjaven a Alemanya per participar en una fira internacional.

I a poc a poc, la multitud va anar marxant de la plaça del Vi intentant despertar sense èxit d'un malson que confirmava que en el vol GWI 9525 hi viatjava un desè gironí: Pere Daunis.