Commocionats per l'accident d'avió de la companyia Germanwings als Alps, per la pèrdua de tantes persones, moltes de properes i conegudes, i amb el sotrac emocional de no tornar a veure l'amic Carles.

A en Carles Milla el vaig conèixer després de sentir molts comentaris positius sobre ell i el seu projecte empresarial MIMASA. Quan passa això i coneixes la persona, sempre ets més exigent. És curiós, perquè amb ell no sóc conscient del primer moment en què ens relacionem, com si fos de tota la vida. Les seves relacions personals eren naturals i transparents. No calia formalitzar res d'especial.

Uns anys més tard, a una trobada de La Plèiade -dinar amb sobretaula i convidats que té com a finalitat compartir experiències i opinions i a on hi havia convidats joves empresaris d'èxit - en Carles va participar-hi - i ens va explicar una manera de fer empresa, amistat, família, compromís social i territorial, sempre amb una elegància, humilitat, coratge, sacrifici i superació constant excepcional, valors adquirits, segons explicava, dels seus pares i de la disciplina d'un esport com el rem que va practicar al Club del seu poble i que hi va invertir gran part de la seva joventut.

Amb en Carles Milla havíem tingut els darrers mesos una relació propera, activa i compromesa a Fòrum Carlemany.

El Fòrum té la virtut de poder-te relacionar amb grans empresaris i millors persones. A tots dos, ens tocava coordinar un dels grups de benchmarking, segurament el més exigent, on participen els màxims representants de les empreses associades. El dilluns, abans del tràgic accident, ens vàrem trucar al vespre per coordinar la jornada de Fòrum Carlemany que havíem organitzat pel divendres següent, cinc minuts per despatxar els detalls, i tot controlat, com sempre.

Amb en Carles tot era fàcil, era una persona que transmetia confiança i la confiança no pot ser a mitges, o hi és o no hi és. El mateix dilluns vaig dir a la meva dona que aquest estiu hauríem de quedar per dinar plegats amb en Carles Milla i la seva família, per què em feia il·lusió poder-li presentar una persona tan excepcional, amb qui aniries a la fi del món.

Em sap molt greu no haver gaudit de moltes més jornades de benchmarking amb el company i amic Carles. Els seus coneixements, el seu coratge i el seu exquisit compromís quedarà entre tots els que formem el Club de l'Empresari de Fòrum Carlemany.

Ens comentava els seus projectes empresarials i el seus objectius per fer créixer i progressar MIMASA. Sempre amb humilitat, amb filosofia, amb seny i amb una humanitat encomiable. Un camí que tots el vèiem d'èxit assegurat i merescut, i que ell sovint explicava amb aquell mig somriure de satisfacció.

Els professionals d'aquesta empresa i el seu entorn, han de ser capaços de continuar el projecte empresarial d'en Carles Milla i de MIMASA. L'essència d'una empresa tan ferma i amb tant compromís ha de continuar. No li vaig sentir mai vincular els èxits empresarials a la seva capacitat personal, sempre els compartia amb el seu equip i col·laboradors. No m'imagino en Carles no trobant una solució simple i lògica a la seva absència. Per ell, per la família i per tota la gent que li va donar confiança i estimació.