Aquest vespre es presenta oficialment la nova Càtedra de Ciències i Humanitats Doctor Bofill, impulsada per la Clínica Bofill en col·laboració amb la Universitat de Girona. Aquesta càtedra estarà dirigida pel professor Francesc Miralpeix, adscrit a la Facultat d'Història de l'Art, i té com a objectiu acostar les disciplines científiques i les humanitats. "Són dos àmbits que aparentment estan distanciats, però cal crear punts en comú, com ja havien tingut al llarg de la història", recalca Miralpeix, que subratlla que "uns poden aprendre molt dels altres".

Durant l'acte tindrà lloc una conferència a càrrec del catedràtic de Filologia grega de la Universitat Complutense de Madrid Carlos García Gual, que porta per títol El Mite de Prometeu.

També s'hi podrà veure l'exposició de l'autor malagueny Pepe Benítez Levantados del suelo, que representa una visió particular d'una experiència que l'artista va tenir l'any passat a l'àrea de Bunia-Butembo, al Congo, quan acompanyava una expedició humanitària organitzada per la Clínica Bofill. Aquest viatge s'ha concretat en un enorme mosaic d'obres i els beneficis d'aquesta exposició s'invertiran en l'acondicionament i millora de les infraestructures existents a Butembo per a permetre l'accés a serveis com l'alimentació, la salut o l'aigua.