507.778 persones estan cridades a les urnes en les eleccions municipals catalanes que se celebraran el pròxim 24 de maig, segons dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Del total d'electors que podran participar en aquests comicis, 12.174 són estrangers residents a Catalunya.

En el conjunt de Catalunya hi ha 5.376.193 persones que podran votar aquest maig i del total d'electors que podran participar, 62.694 són estrangers residents a Catalunya. Per demarcacions, Barcelona presenta un cens electoral de 4.007.840 persones, Tarragona de 556.557 i Lleida 304.018.

A l'estat espanyol, en les eleccions municipals del pròxim 24 de maig podran votar 34.985.499 persones. El mateix dia també se celebren eleccions autonòmiques en 13 comunitats. Un total de 19.840.597 persones estan cridades a les urnes en els comicis autonòmics i 119.487 en les Assemblees de les ciutats de Ceuta i Melilla.

L'INE recorda que per poder votar en les eleccions municipals és necessari estar inscrit en el cens electoral de residents a Espanya. Els electors residents a l'estranger poden sol·licitar el vot del 31 de març al 25 d'abril. L'Oficina del Cens Electoral ja ha remès l'imprès oficial de sol·licitud a tots els electors amb dret a vot i per primera vegada les sol·licituds es podran enviar per internet.

El cens electoral es podrà consultar del 6 al 13 d'abril als ajuntaments i també a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral. Els electors residents a l'estranger podran comprovar les seves dades d'inscripció en aquestes mateixes dates en els respectius consolats. A la pàgina web de l'INE hi ha disponible la informació sobre el cens electoral amb les dades d'interès per a aquesta consulta, cens vigent, reclamacions, vot per correu, terminis, normativa legal i recomptes d'inscrits.

Les inscripcions en el cens vigent per a aquestes eleccions es corresponen a situacions d'inscripció en els padrons i registres de matrícula consular a 30 de desembre de 2014, excepte per als nacionals de països amb acords per votar en les eleccions municipals que estan referides a 15 de gener del 2015. El termini per reclamar sobre algun error o omissió en les dades contingudes en el cens s'allarga del 6 al 13 d'abril. Les reclamacions es podran presentar als ajuntaments, consolats o en les delegacions provincials de l'Oficina del Cens.