Amb l´arribada del pont de Setmana Santa, són molts els que opten per fer la maleta i abandonar les grans ciutats per uns dies a la recerca de relax i descans. El dubte sorgeix, però, quan toca escollir el destí de l´escapada, una elecció que sol estar determinada per la previsió meteorològica. Si fa calor, les platges de la Costa Brava s´omplen a vessar; si per al contrari les temperatures es mantenen baixes, anoracs i esquís omplen les muntanyes del Pirineu gironí.

Enguany, però, la decisió no dependrà únicament d´aquest factor, ja que segons els pronòstics del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), de dijous a dilluns, les temperatures es mantindran estables a la majoria de poblacions de la demarcació. Tot i que no es passarà dels 20 graus de màximes -com sí que ha passat aquesta última setmana- tampoc baixaran dels quatre o cinc graus de mínimes. No farà ni massa fred ni massa calor i tot i que durant les cinc jornades festives no predominarà el sol -tret d´algunes zones o dies concrets- tampoc es patiran els efectes de les precipitacions primaverals.

En aquesta predicció s´han tingut en compte cinc punts de referència, tant de la costa com de l´interior. I en la majoria d´aquests territoris, de dijous a dissabte, dominaran els cels tapats fins diumenge, on el sol farà acte de presència a totes les àrees de la província. Tot i això, els núvols retornaran dilluns de Pasqua sense que es produeixi, però, una baixada de les temperatures. En aquest sentit i segons les previsions de l´SMC, tot i que el cel es mantindrà enteranyinat, les pluges no cauran deslluint o fastiguejant tot el seguit d´actes previstos per aquests dies com la Dansa de la Mort de Verges, les processons de Girona, Amer o Sant Hilari Sacalm o el «Ball del Cornut» de la Festa Major de Cornellà del Terri.

Durant aquests dies a Girona la variació tèrmica serà de dos graus en les màximes, passant dels 20 que es poden a registrar demà als 18 que es preveuen per dilluns. A Figueres, la situació serà similar a la de la capital gironina pel que fa a temperatures. Tot i això, a l´Alt Empordà, es podrà gaudir dels efectes del sol dijous i divendres a diferència de la resta del territori, on la presència dels núvols serà constant al llarg del pont. Per contra, s´esperen ventades que podrien superar els 50 quilòmetres per hora en aquesta zona, on les fortes ratxes d´aire solen ser habituals. A l´àrea de la costa, les càlides temperatures permetran que molts visitants puguin inaugurar la temporada a les platges, però no al mar, ja que els pronòstics indiquen fortes marors amb onades que, el divendres, podrien arribar a un metre d´alçada a tota la costa del litoral gironí. Tant a Platja d´Aro com a Lloret de Mar, les temperatures màximes podrien baixar fins als 17 i 16 graus, respectivament. Pel que fa a l´interior, a Olot es preveuen temperatures mínimes que poden arribar als 4 graus durant tot el pont. L´evolució meteorològica serà semblant a la de la resta de la demarcació gironina.