ICV-Independents de Banyoles defensen la tarificació social dels impostos municipals, per tal que l'Ajuntament els adapti a la capacitat econòmica de cada família. El partit, que està a l'oposició, ahir va denunciar que l'equip de govern de CiU i un regidor no adscrit han rebutjat la seva proposta les tres vegades que l'han presentat com a moció al ple muncipal.

La formació va portar la seva campanya al mercat de Banyoles, on van distribuir fulletons informatius. El candidat d'ICV-IdB, Joan Luengo, va explicar que "altres municipis de Catalunya ja han aplicat la tarificació social i això no vol dir recaptar menys, sinó millor"; i va concretar que la millora significa "adaptar-se a la capacitat econòmica de crisi que tenim".

Als fulletons distribuïts al mercat es formulaven preguntes com ara "per què una família monoparental, o una de jubilada, o una sense feina, o mileurista -que viuen al mateix edifici-, paguen igual d'IBI que la resta?; o "no creus que els impostos municipals s'han de pagar segons la capacitat econòmica de cada persona?". Per ICV-IdB, aquesta manera de recaptar s'ha d'adaptar "de manera urgent" i va assegurar que el proper mandat treballarà perquè s'apliqui de forma progressiva.