El turisme relacionat amb el vi a la demarcació de Girona atrau cada any més visitants provinents de països europeus com França, el Regne Unit i Holanda però també de fora del continent com Amèrica, tot i que el principal enoturista segueix sent el català, segons les dades aportades pel Patronat de Turisme Costa Brava a Girona. D'ençà que aquesta entitat va iniciar, el 2012, la Ruta del Vi DO Empordà que engloba 26 cellers i organitza activitats relacionades amb el vi d'aquesta Denominació d'Origen, ha detectat que cada any són més els visitants estrangers que arriben a l'Empordà amb el vi com a motiu principal del viatge i que participen en les visites guiades a cellers amb degustació de vins, concerts, tallers o sopars, en excursions en catamarà amb tast de vins, en tractaments de vinoteràpia o en passejades en bicicleta per les vinyes.

Justament aquest mes d'abril, s'està celebrant la segona edició del Festival del Vi, Vívid, que promociona i organitza 109 activitats amb les quals es vol donar a conèixer el món del vi empordanès i la Costa Brava als residents i visitants per mitjà d'experiències enoturístiques dedicades a les famílies, l'esport, la natura i la gastronomia en localitats de l'Alt i el Baix Empordà com Llançà, Espolla, Peralada o Garriguella. Dins aquest Festival i amb l'objectiu d'atraure el públic de Girona, Barcelona i França, enguany s'ha proposat l'activitat del Vinibus, un autobús que recull els usuaris del TAV a Figueres i els porta a visitar cellers. Fins al moment s'han realitzat 11 activitats en què van participar-hi més de 500 persones. En la primera edició del Vívid, que oferia 55 activitats al llarg del mes hi van participar 3.040 persones.

Fira Arrels del Vi a Barcelona

D'altra banda, el sommelier d'El Celler de Can Roca, Josep Roca, presentarà avui a Barcelona la fira professional Arrels del Vi, que tindrà lloc al mercat del Born de Barcelona el pròxim 18 d'abril i en la qual s'hi volen donar a descobrir els vins de la DO Empordà a tots les turistes que es troben a la capital catalana. El Vinibus també traslladarà qui vulgui fins aquest punt.