La xarxa viària de les comarques gironines comptarà amb tres radars de tram en funcionament en poques setmanes. Ja n’hi ha un a la província que està en marxa des de fa prop d’un any i es troba a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera. Els dos nous aparells que entraran en funcionament en breu es troben ubicats a la variant de Girona, a la N-II.

A través de càmeres, aquests nous aparells registraran les matrícules dels cotxes a inici i final de tram i si es passa de la velocitat mitjana permesa se’ls sancionarà. L’objectiu és que els vehicles mantinguin sempre la mateixa velocitat i evitar situacions típiques, com és veure els conductors frenar quan saben que es trobaran un radar i que llavors segueixin conduint per sobre de la velocitat.

La variant de Girona és una via que comptava amb alta sinistralitat però des de l’abril del 2013 quan va entrar en funcionament la prohibició del pas de tràilers per la N-II, la situació ha canviat, no hi ha tants sinistres viaris i tampoc no s’ha hagut de lamentar cap accident mortal en aquest tram de Nacional.

Radar a la zona dels túnels

Pel que fa a la ubicació dels nou radars a la variant de Girona, un d’ells com es pot veure si es circula per la via està situat en el tram on hi ha els tres túnels de la Variant i actualment només s’hi pot conduir a un màxim de 80 quilòmetres per hora.

Es tracta d’un recorregut de tres quilòmetres que comprèn els punts quilomètrics 716,6 i 719,6.

L’altre radar de tram de la variant de Girona és ja al final d’aquesta via, entre Quart i Fornells de la Selva. Són 4,9 quilòmetres i des de fa ja un temps l’aparell ja està col·locat. Com en tots aquests tipus de radars. A inici i final de tram hi ha els lectors de matrícula que captaran les plaques dels vehicles i tot seguit es calcularà la velocitat mitjana, que si supera la permesa, suposarà una sanció econòmica per al conductor.

El primer radar de tram que va entrar en funcionament a Catalunya és el del túnel de Vielha, que va començar a funcionar el 2009. Des de l’any 2010 fins al 2013 es van arribar a posar més de 1.600 multes en aquest punt de la Vall d'Aran.