La parella de govern de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya, de Jordi Soler i Martí Fonalleras, ha demostrat la seva solidesa i consolidació al llarg dels set anys que han conviscut. El republicà ha destacat, precisament, l'estabilitat que ha tingut durants aquest quatre anys l'Ajuntament de Calonge, cosa a remarcar si es té en compte el que va passat l'anterior mandat amb una moció de censura, la declaració de trànsfuga de tot el govern de Soler i les sentències d'enderrocs de diversos edificis que van anar caient en un degoter dels quatre anys.

El cert és que no es veu cap esquerda en aquesta relació de govern, per la qual cosa l'objectiu de l'oposició ha de ser obtenir uns resultats que evitin que es pugui reeditar el pacte després dels comicis. Certament, Soler ha superat el mandat amb tranquil·litat, en què les pessigolles més destacades els han vingut de Mas Pere.

L'única alternativa de govern que semblava viable a les municipals del 2011 va ser el PSC, però va obtenir cinc regidors i en nombre de vots també va quedar molt ?lluny de CiU (Soler en va aconseguir 1.183, per 839 dels socialistes). De fet, la tendència de vots de la federació nacionalista amb Jordi Soler al capdavant ha estat d'un creixement notable si es té en compte que el 2003 en va aconseguir 646.

La fractura socialista, però, fa que la possible alternativa per aquest 2015 sigui més complicada. El PSC presenta un candidat verge en tots els aspectes: mai ha estat regidor, no té cap passat polític i és una cara nova, l'única en aquestes municipals. Elisenda Pérez, exsocialista, debuta amb el partit i com a alcaldable, i compta amb el bagatge de l'experiència adquirida aquests darrers quatre anys en la política municipal. D'experiència tampoc en faltarà al número dos de la llista, Josep Abellí, que fou cap de llista de Sant Antoni Independent a les municipals de 2011.

Per desbancar el binomi de Convergència i Unió i d'Esquerra Republicana de Catalunya, es pressuposa que és indispensable el suport dels dos altres partits que concorreran a les municipals de Calonge. Els caps de llista de CCSA, David Llensa, i del PP, Joan Pons, repeteixen del 2011. El seu resultat esdevindrà clau per garantir una possible alternativa al camí ascendent que ha seguit la CiU de Soler. Quant a ERC, el 2011 va aconseguir els mateixos vots que el 2007, 483, però com a tot arreu se li suposa un increment amb el procés sobiranista. La divisió del PSC i Avancem està per veure qui pot beneficiar.