El lloretenc José Luis Blanco ha destacat en els darrers anys com a atleta en els 3.000 metres obstacles. Ara es presenta com a cap de llista d'una nova candidatura independent: Lloret Unida.

Què l'ha impulsat a presentar-se a les eleccions?

Ja porto tres anys assistint a tots els plens i trobades de l'Ajuntament. L'any passat, un grup de veïns ens vam unir per crear Lloret Unida perquè no ens agrada del tot com es tracten alguns temes des de l'Ajuntament. Som un partit totalment de Lloret i no depenen de ningú. Jo sóc d'aquí de tota la vida i fins i tot em van nomenar Lloretenc de l'Any, i crec que tinc coses per aportar al poble.

Què tenen en comú l'esport i la política?

Que en tots dos casos el treball en equip és molt important, igual que la disciplina. A més, els esportistes estem acostumats a haver de decidir sota pressió, igual que els polítics, que han de prendre decisions importants per a la ciutat.

Què pot aportar un esportista a la vida municipal?

Possiblement sóc la persona que ha corregut més quilòmetres de Lloret en els darrers anys. Cada dia surto a córrer 20 o 25 quilòmetres i he vist de tot, per això sé com està el poble. A més, he organitzat curses populars amb milers de participants, de manera que tinc experiència de gestió. També, per la meva vida esportiva, he pogut visitar diverses ciutats i veure com funcionen allà les coses, i algunes m'agradaria poder-les aplicar aquí.

Quin serà el principal punt del seu programa?

Volem que els plens municipals deixin de semblar un plató de Sálvame, perquè realment durant aquest mandat n'hi ha hagut uns quants que han donat molt mala imatge de la política. A més, no farem cap infraestructura que no sigui la necessària, perquè no volem endeutar més la ciutadania. I quan n'haguem de plantejar alguna, la sotmetrem a votació popular.