La robòtica submarina centrarà un congrés internacional a Girona, que se celebrarà de dimarts a dijous vinent -del 28 al 30 d'abril-, que organitza la UdG a través de l'Institut en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB).

La cimera comptarà amb 50 ponències científiques, sis a càrrec de convidats de renom internacional en el seu àmbit, i una exposició comercial de set empreses i institucions.

L'Hotel Carlemany acollirà el congrés internacional Navigation, Guidance and Control of Underwater Vehicles (IFAC NGCUV 2015), que congregarà 85 conferenciants de procedències tan diverses com Estats Units, Japó, Austràlia, Brasil i Colòmbia, entre altres.

Els experts es reuniran per discutir sobre el futur de la robòtica subaquàtica autònoma i les seves possibilitats comercials. Segons ha remarcat l'organització, aquest tipus de vehicles són imprescindibles per les múltiples aplicacions que tenen a nivell de monitorització i control del fons marí, ja sigui per motius de seguretat com per motius mediambientals o, fins i tot, cartogràfics o arqueològics.

L'equip del Girona Underwater Vision and Robotics, integrat en l'Institut en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la UdG va començar a desenvolupar robots submarins el 1995, ara fa 20 anys; en l'actualita, és un referent a nivell internacional. Amb una plantilla de 24 persones, entre científics i tècnics, el grup ha participat en els darrers anys en 4 projectes de recerca finançats per la Comissió Europea, 3 projectes amb finançament nacional i diversos projectes en l'àmbit privat.