27 de abril de 2015
27.04.2015
Jaume Dulsat  candidat a l'alcaldia de lloret de mar per ciU

"El com es fan les coses és tan important com el què, d'aquí el codi ètic"

27.04.2015 | 00:00
Jaume Dulsat aspira a mantenir l´alcaldia de Lloret en mans de CiU

Jaume Dulsat, de 33 anys i gerent del jardí botànic de Blanes, és l'aposta de CiU per revalidar govern a Lloret de Mar i per passar pàgina als temes de corrupció que han castigat el partit en aquesta població. És també professor de l'escola Universitària de Turisme i Hosteleria de Sant Pol de Mar.

El TS va confirmar indicis de suborn en l'anterior alcalde, Xavier Crespo. Afecta la imatge de Lloret?
Que un exalcalde estigui formalment acusat mai no és positiu. Però som en un estat de dret i preval la presumpció d'innocència.
I a CiU? Li pot passar factura en aquestes eleccions?
Hem marcat clarament una línia de renovació total. Per tant esperem que ens afecti poc, ja que estem fent un punt i apart. Respectem tothom però tenim clar que som un equip nou amb unes noves maneres de fer.
El codi ètic que van signar era una forma de deixar clar aquest punt i apart?
És una manera de marcar el nostre ordre de prioritats ètiques i de govern. Tenim molt clar què volem fer, i també com ho volem fer. El com es fan les coses és tan important com el què. Per això complirem el codi ètic fins les darrres conseqüències.
O sigui que si és alcalde no el veurem anant a Rússia amb "empresaris" d'aquell país?
Aniré a Rússia quan Lloret ho requereixi com a destinació turística de primer ordre.
Hi haurà temes a cavall entre els dos mandats, com l'allargament de l'autopista fins a Lloret.
Nosaltres la veiem una infraestructura necessària, perquè creiem que Lloret no està ben connectat. I de les alternatives que hi ha, ara mateix és la més viable i la més propera. També som partidaris de desdoblar la carretera de Lloret a Blanes, així com la de Lloret a Vidreres, però tot això comporta més complicacions tècniques i pressupostàries. Ara bé, no farem res en contra del poble, i si una majoria demana que es demori el projecte hi estarem a favor.
És una utopia combinar el turisme amb el descans veïnal?
En absolut, en certa manera Lloret és un exemple en aquest sentit. El que passa és que les coses mai són absolutes. Més del 90% de la gent de Lloret viu de l'activitat turística, per tant els lloretencs tenen més capacitat que altres d'aguantar aquestes situacions. Però està clar que la normativa s'ha de complir.
Està conforme amb la imatge que projecta Lloret actualment?
Estem en el bon camí, els darrers quatre anys s'han eradicat bastant els episodis desafortunats. La percepció és que la imatge de Lloret als mercats emissors va millorant, però encara s'ha de seguir treballant. Hem de convertir Lloret en la capital orgullosa de la Costa Brava. Perquè la capital en termes quantitatius ja ho som.
Canviaria alguna cosa amb vostè d'alcalde, tenint en compte que ja porta temps governant CiU?
La proximitat. Som un equip de persones properes, volem fer molt de carrer i poc despatx. Volem acostar l'Ajuntament al poble. I també volem ser molt més eficaços en la gestió dels equipaments i dels recursos públics.
Diuen que aquestes eleccions seran una primera volta de les plebiscitàries. Això el pot perjudicar o beneficiar?
Per a mi són un tema absolutament municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit