Girona Bike World va tancar ahir les portes de la primera edició i ho va fer, segons l'organització, complint amb l'objectiu de posicionar-se per ser el referent de la fira de la bicicleta i del cicloturisme a Catalunya. El saló va rebre 7.500 visitants entre divendres i diumenge. Un 29% eren de la ciutat de Girona, mentre que el 71% provenien de la resta de la demarcació (42%) i de Barcelona i altres punts de Catalunya (29%). Els assistents han pogut passejar per l'interior de la Fira de Girona i visitar els 72 expositors d'un saló que ha tingut en el cicloturisme un dels seus eixos principals.

La regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, va destacar que "des de l'Ajuntament, i amb la col·laboració d'altres administracions, estem fent esforços per posicionar Girona com la capital de la bicicleta de Catalunya", i va afegir que "la valoració és molt positiva i el nombre de visitants és un èxit en la primera edició d'una fira que esperem que tingui continuïtat en els propers anys" va comentar la regidora. Cunyat va assenyalar que els expositors van mostrar la seva satisfacció per la presència d'un públic "molt concret, especialitzat, que ha vingut a buscar el producte que ells oferien" i va posar de manifest que Girona Bike World és una "fira molt transversal que s'adreça tant a professionals com a aficionats a la bicicleta".

La presència de visitants de fora de Girona va representar, segons l'organització, un impacte econòmic per a la ciutat del qual també se n'han beneficiat els expositors, que han pogut donar a conèixer els seus productes a un públic més ampli i que han generat negoci. Aquesta satisfacció es reflecteix en el fet que gairebé un 80% dels expositors va valorar bé o molt bé la seva participació a la primera edició de Girona Bike World i molts van expressar el seu interès de repetir presència en la propera edició, segons fonts de l'organització.

El Girona Bike World va començar divendres amb un rècord de salt d'alçada aturat amb una bicicleta sense la roda del davant, a càrrec de Dani Comas, deu vegades campió del món de bike trial. El saló va ser una fira activa adreçada a tota la família. Els més menuts van poder gaudir amb el push bike, una activitat adreçada a nens d'entre 2 i 5 anys per aprendre a agafar equilibri, millorar la psicomotricitat i els reflexos.