Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor del tot terreny que va provocar ahir un accident de trànsit mortal a Ger on va perdre la vida un veí de Puigcerda, Alcides C. Y. de 43 anys i de nacionalitat boliviana. El detingut té 24 anys, nacionalitat colombiana i es veí de la Seu d´Urgell. Ha quedat arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques. A la prova d´alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,49 mg d´alcohol per litre d´aire expirat, quan el maxim permès es de 0,25 mg/l.

Els Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Pirineu Occidental van tenir coneixement que cap a quarts de vuit del matí d'ahir acabava de produir un accident de trànsit al quilòmetre 185,5 de la carretera N-260, al terme municipal de Ger. Van comprovar que l´accident s´havia produït perquè un tot terreny havia envaït el carril contrari, col·lidint frontalment amb un turisme. A conseqüència del sinistre el conductor del turisme, va resultar mort. Pel que fa al conductor del tot terreny, va patir ferides de diversa consideració. Mentre investigaven les causes de l´accident els agents van detectar que el conductor del tot terreny tenia signes de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. Li van realitzar la prova d´alcoholèmia, la qual va donar un resultat positiu de 0,49 mg d´alcohol per litre d´aire expirat.

Posteriorment el ferit va ser traslladat a l´Hospital Transfronterer de Puigcerdà amb ferides de pronòstic greu. Simultàniament, es va obrir una investigació policials per tal d´esbrinar les circumstàncies i possibles causes de l´accident. Ahir mateix, un cop atès de les seves ferides, es va detenir al conductor com a presumpte autor d´un delicte d´homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat en el trànsit. El detingut, que tenia antecedents, va ser traslladat a l´hospital de Manresa on continua hospitalitzat.