El Govern català ha comunicat que farà actuacions de millora a la carretera C-66 al seu pas per Banyoles. El motiu és que fa prop de mig any, el ple de l'Ajuntament d'aquesta ciutat va demanar una auditoria sobre l'estat d'aquesta carretera. Així, la setmana passada, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, juntament amb el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay, es van reunir amb l'objectiu d'analitzar els resultats d'aquesta auditoria.

Així, tenint en compte que a mitjà termini no es preveu realitzar el desdoblament de la C-66 entre Banyoles i Besalú (la carretera, en canvi, disposa del doble carril en direcció a Girona), el Govern s'ha compromès a portar a terme una sèrie d'accions. D'entrada, hi ha unes actuacions d'urgències, que es preveuen fer l'estiu d'aquest any, que consistiran en la millora de la senyalització, el balisament i la pintura. En paral·lel, es calcula que a finals d'any es redacti un projecte de millora de la C-66 entre Banyoles i Besalú. En aquest cas, les accions consistiran en la millora de les entrades i dels accessos, del ferm i en l'habilitació d'un tercer carril.

De fet, aquestes actuacions no seran les úniques que es fan en els darrers mesos a aquesta carretera. La raó és que uns mesos enrere, el passat novembre, es van portar a terme obres de millora a la C-66, que van consistir a reasfaltar trams de la variant i a repassar part de les línies que determinen els límits de la calçada. Ara bé, en aquella ocasió, els treballs es van realitzar tant a la part desdoblada de la carretera, entre Sant Julià de Ramis i Banyoles, com també al tram de la C-66 on està pendent de construir-hi el doble carril.