"El pressupost de l'Estat del 2015 -va explicar Josep Gelis (regidor d'Hisenda per CiU)- permet per primera vegada la reposició de les persones de la plantilla de la policia que van ser baixa l'any anterior. Gelis va precisar que la reposició de policies està condicionada per la llei Racionalització i Sostenibilitat del Règim Local aprovada a primers del 2013.

A partir de la llei, l'Ajuntament ha hagut d'acreditar el compliment dels límits en endeutament, mostrar l'estabilitat pressupostària i l'existència de dotació per afrontar l'oferta d'ocupació al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. La convocatòria és per cobrir una plaça de sergent i una d'agent. Gelis va indicar que tindran baixes al 2015, però no sabem si el Ministeri els permetrà reposar-les.

Un cop feta l'explicació de Gelís, els portaveus dels grups polítics van donar la seva opinió. "Que es faci el més aviat possible", va demanar Josep Guix (PSC). Ignasi Mulleras (PxC) va indicar que- en el seu criteri- hi han alternatives a la llei. Va proposar: "Es poden posar administratius a les oficines de la comissaria per treuren els policies que fan feines d'oficina". Segons ell, el canvi suposaria tenir més agents al carrer. Va explicar que hi ha ajuntaments que ho han fet. També va definir de molt necessari l'increment de policiesper causa de l'existència -segons ell- d'una sensació d'inseguretat. Segons ell, la relació numèrica entre agents de policia i veïns d'Olot està molt allunyada del aconsellat per la Unió Europea. Va precisar que l'aconsellable són 4 agents per habitant.

Júlia Sala (PPC) va mostrar-se d'acord amb la convocatòria. Va opinar que la seguretat és l'element més necessari per a la convivència ciutadana.