La Generalitat ha tornat a incomplir el termini per pagar a les farmàcies catalanes i, en el cas del Col·legi de Farmacèutics de Girona, el Departament de Salut acumula un deute de 19,32 milions d'euros per l'impagament dels medicament dispensats amb recepta durant els mesos de febrer i març.

Segons va informar ahir el Consell de Farmacèutics de Catalunya, la Generalitat acumula un deute de 226 milions amb les farmàcies catalanes, ja que ahir hauria d'haver pagat la factura dels medicaments dispensats al març. En el cas de Catalunya, aquesta factura puja a 119,5 milions d'euros i, en el cas concret de les farmàcies gironines, és de 10 milions.

L'administració catalana també deu a les farmàcies a factura del mes de febrer, que s'hauria d'haver abonat el passat 5 d'abril. En el cas de Catalunya, és de 107,3 milions d'euros més i a Girona, de 9,32 milions.

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya va informar ahir a través d'un comunicat que després de les negociacions entre la patronal FEFAC amb l'Administració central i amb la Generalitat, el passat 9 d'abril va arribar un Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) extraordinari amb què es va cobrir la factura pendent del mes de desembre, que era de 118,5 milions d'euros. La factura dels apotecaris gironins del mes de desembre era de 10,36 milions d'euros.

No obstant això, el retard dels pagaments de la Generalitat segueix sent de dos mesos, segons han denunciat els farmacèutics, que han lamentat que "aquesta situació encara no té data de resolució".

Els farmacèutics continuen reclamant que "el pagament dels medicaments sigui una prioritat per a les administracions, de la mateixa manera que ho és per als pacients", i que s'acabi amb els retards que pateixen des de fa quatre anys.