El recapte d'estiu que la Fundació Banc dels Aliments de Girona organitzarà el 5 i el 6 de juny, amb l'objectiu de reomplir les prestatgeries buides, batrà rècord de participació tant en nombre de municipis com de supermercats: un mes abans, ja s'hi han implicat 31 poblacions i 123 establiments; mentre que l'any passat van ser 16 municipis i 69 establiments.

Pel que fa a les entitats i a les persones que vulguin col·laborar com a voluntaris en les tasques de recollida d'aliments a les botigues i en el seu emmagatzematge posterior, la inscripció estarà oberta fins al 17 de maig. Per afegir-se al voluntariat d'aquesta activitat, cal omplir un formulari disponible al web de la Fundació Banc dels Aliments de Girona.

Aquest és el quart any consecutiu que l'entitat també recull aliments a l'estiu, a més del Gran Recapte que tots els bancs d'aliments catalans fan al novembre. En aquesta ocasió, però, l'entitat ho ha avançat un mes i n'ha ampliat el radi d'acció fins a poblacions de l'interior de Girona.

Darrere aquestes decisions hi ha la suma de dues circumstàncies. La primera és que els productes recollits a la tardor s'han exhaurit fa temps. Per aquest motiu, el banc pràcticament només pot repartir la fruita i la verdura que els agricultors li donen entre les entitats benèfiques a les quals ajuda.

La segona raó és el retard en l'arribada de la nova aportació d'aliments de la Unió Europea que, amb tota probabilitat, no es produirà fins a mitjan juliol. Davant la persistència de la necessitat d'aliments a les comarques gironines i si no es fa cap activitat solidària, el Banc dels Aliments veu complicat mantenir la situació actual fins que els nous productes arribin i es distribueixin.

El recapte dels dies 5 i 6 de juny s'emmarca en la campanya "La fam no fa vacances", que es duu a terme a tot Catalunya entre els mesos de maig i juliol. A Girona, els municipis costaners de l'Empordà i la Selva sumen el major nombre de supermercats on es recolliran aliments, una prova de continuïtat amb l'origen d'aquest recapte estiuenc que es va començar a implantar a la Costa Brava. En aquesta quarta edició, però, també ha agafat protagonisme el Gironès i s'hi han incorporat alguns establiments de la Selva interior, Ribes de Freser i Ripoll.