Nascut a Banyoles el 1959, Pere Costa va créixer a la fàbrica de Xocolates Torras, propietat de la seva família. Després d'estudiar a Esade, va assumir la direcció comercial de l'empresa familiar amb molt bons resultats.

La decisió del seu pare de vendre el negoci l'any 1992 va agafar-lo per sorpresa. En plena crisi postolímpica, i amb els ingressos obtinguts de la venda de casa seva (va servir per comprar maquinària de tercera mà) va engegar el projecte de Biocentury, que va convertir en un èxit. Gràcies a aquesta marca, els productes dietèctics van arribar als supermercats.

Amb planta productiva a Quart, la companyia va arribar a 400 treballadors i una facturació de 40 milions d'euros. Va tenir moltes ofertes de compra. Finalment va vendre part de l'accionariat a la família Carulla (Agrolimen), que dos anys després comprarien la totalitat de la companyia, que anys després canviaria el nom pel de Bicentury.

Costa, que va invertir 120.000 euros per posar en marxa l'empresa, va recuperar 500 vegades la inversió amb la venda.

Costa no es va dedicar a gaudir de les plusvàlues. Buscava un nou projecte en el qual invertir, aquesta vegada en l'àmbit del medi ambient que, assegura, "és la seva veritable passió". La resposta va ser Bionatur Biotechnologies. L'empresa es dedica a resoldre problemes d'emissions de gasos contaminants. Entre d'altres ha desenvolupat una nova tecnologia que permet eliminar completament les emissions de diòxid de sofre (SO2) de l'atmosfera. En aquest sentit, ha posat el seu punt de mira a la Xina, una de les atmosferes més contaminades del món, on fa pocs mesos va tancar un acord de distribució.

Un dels projectes de Costa que no ha pogut veure la llum era la construcció a Quart d'un gran Palau de Gel. El projecte, valorat en uns 15 milions d'euros, formaria part d'un macrocomplex que també havia d'incloure un centre de fisioteràpia, una piscina, un centre de recuperació i una residència per a esportistes. El projecte tenia el suport de l'Ajuntament, a qui l'empresari cedia terrenys per construir un velòdrom.