09 de maig de 2015
09.05.2015

Més de 60.000 firmes avalen la Iniciativa Legislativa Popular per una llei d'educació

El Parlament haurà de debatre una petició que té el suport de més de 150 entitats

09.05.2015 | 00:00

El Parlament de Catalunya haurà de debatre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova llei d'educació, ja que la campanya de recollida de signatures s'ha tancat amb més de 60.000. Amb 50.000, hauria estat suficient i els promotors de la iniciativa encara tenien dues setmanes per recollir firmes.

Des de l'octubre, més de 150 entitats s'han adherit a la ILP, entre les quals hi ha 90 associacions de mares i pares d'alumnes. La resta es reparteixen entre centres educatius, sindicats i col·lectius representants de docents -com ara Ustec·STEs, COS, IAC, Assemblea de Docents com co.bas-, associacions estudiantils -entre les quals hi ha SEPC, Sindicat d'Estudiants o AEP- i alguns partits polítics -com la CUP, EUiA, Procés Constituent, Barcelona en comú, Podem Catalunya, SI o algunes seccons d'ERC i ICV.

Per tal de difondre el contingut de la ILP per a un nou sistema educatiu que englobi tots els nivells educatius, des de l'escola bressol fins a la universitat, els promotors de la petició han organitzat prop de 120 actes informatius i xerrades arreu de Catalunya. A Girona, la ILP es va presentar a finals de l'any passat en un acte a la Facultat de Lletres de la UdG.

Tots els nivells i gratuït

Tot i que les signatures es van començar a recollir a l'octubre, el procés en favor de la ILP va arrencar al juny de 2014. La proposta se sustenta en la defensa d'una xarxa pública única i gratuïta, que vagi de les llars d'infants a la universitat i que, de manera progressiva, redueixi l'actual sistema de concerts educatius -és a dir, que vagi suprimint l'escola privada subvencionada.

La iniciativa també vol que el 6% del Producte Interior Brut (PIB) es destini a l'educació pública, que el català sigui la llengua vehicular de l'educació i que els centres educatius es gestionin de manera democràtica des dels claustres i la comunitat educativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit