L'associació Defensor del Pacient ha demanat a la Fiscalia de Catalunya que investigui si és delictiu que set hospitals concertats de Catalunya cobrin 5 euros per nit als acompanyants dels pacients per usar una butaca reclinada. Entre aquests hospitals hi ha els de Campdevànol i Blanes.

En el seu escrit, dirigit al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, l'associació manté que el cobrament d'aquests 5 euros als familiars de pacients suposa "una estafa", a més d'un "greuge comparatiu" en relació amb els centres d'altres comunitats autònomes o dels hospitals privats i concertats.

L'associació ha reaccionat així davant la notícia que set hospitals concertats de Catalunya -Granollers, Vic, Sant Celoni, la Seu d'Urgell, Berga, Sant Pere de Ribes, Campdevànol i Blanes-, han instal·lat butaques en les quals els acompanyants dels pacients han de pagar 5 euros per nit si volen dormir a l'habitació amb la butaca reclinada com si fos una llitera.

Segons el Defensor del Pacient, aquesta mesura suposa una "falta d'humanitat" que pot posar en risc el mateix malalt, en no tenir assegurada la companyia d'una altra persona durant la nit.

"Apel·lem a vostè per entendre que es violen drets que té el malalt", subratlla l'escrit, que creu que aquest sistema de cobrament podria ser delictiu.