La Diputació de Girona aportarà 60.000 euros aquest any a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que els destinarà a habitatges d'inserció. L'administració provincial va remarcar que l'objectiu d'aquesta aportació és donar suport a les entitats del tercer sector de Girona que gestionen pisos pera persones en risc d'exclusió social que formen part de la Xarxa d'Habitatges d'Inserció Social.

La Diputació va remarcar l'empobriment d'amplis sectors de la població i l'enduriment de les condicions de vida de les persones que ja vivien en situació d'exclusió, ara afectades per la crisi econòmica. Alhora, aquest impacte l'estan patint també grups socials que, fins ara, es consideraven integrats. L'habitatge és una de les necessitats bàsiques més afectades. Com a conseqüència, les entitats que gestionen els pisos inclosos dins la Xarxa d'habitatges d'inserció social han vist desbordades les seves previsions i precisen reforçar els ajuts per mantenir-los en funcionament.

Quinze entitats gironines

Actualment, 15 entitats formen part de la Xarxa a les comarques de Girona i gestionen 97 habitatges. Es tracta de pisos on les persones que s'hi allotgen també tenen accés a suport psicosocial, per ajudar-les a reintegrar-se a la societat. S'adrecen, entre d'altres, a persones sense llar, dones víctimes de la violència, drogodependents, persones amb trastorns mentals, receptors de prestacions econòmiques molt baixes, joves extutelats i altres situacions anàlogues que requereixen una especial atenció.

Ahir, els presidents de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i de la Diputació de Girona, Joan Giraut, van signar el conveni de col·laboració que estableix l'ajuda per a aquest 2015.