A presó provisional comunicada i sense fiança per presumptament haver abusat sexualment de dos germans menors d'edat quan els estava fent classes particulars de reforç. El presumpte agressor és Albert Saloni Fonollosa, que anava de número 12 de la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Puigcerdà.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir dissabte al seu domicili per dos delictes d'abusos sexuals. I l'endemà, el jutjat de Puigcerdà va acordar la presó provisional comunicada i sense fiança per dos delictes d'abusos sexuals per al presumpte agressor, que es troba internat al centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres.

Esquerra Republicana, per la seva banda, ahir va enviar un comunicat on assegura que ha decidit apartar "de forma immediata aquesta persona de la llista electoral". I el partit va demanar que la justícia sigui ràpida per tal d'esclarir els fets.

Albert Saloni anava al dotzè lloc de la llista d'ERC Puigcerdà, conformada per 13 membres. I segons la formació política, no és militant del partit i formava part de la llista com a independent.

Denúncia

El cas dels abusos es va destapar després que la mare dels dos menors, dos nens de cinc i nou anys que són germans, va anar el mateix dissabte a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Puigcerdà a denunciar els fets. La dona va relatar el que els nens li havien explicat i tot seguit es va activar el protocol. Els dos menors haurien patit els abusos quan el presumpte agressor els estava fent classes de reforç a casa dels nens a la població de Llívia.

Els dos nens van ser traslladats a l'hospital transfronterer de la Cerdanya, que es troba a Puigcerdà, on se'ls va fer l'exploració forense i on almenys un dels nens va resultar postiu, segons va avançar ahir el diari El Mundo.

Els menors van relatar els fets als Mossos d'Esquadra de la comissaria de Puigcerdà i després dels resultats de les anàlisis forenses van anar al domicili del presumpte agressor, on se'l va detenir per un presumpte delicte d'abusos sexuals a menors.

L'home va passar la nit a les garjoles i l'endemà va passar a disposició del jutge a Puigcerdà, que va decretar el seu ingrés a presó provisional sense fiança.

Experiència com a educador

Albert Saloni Fonollosa té 27 anys, viu a Puigcerdà amb la seva família des de fa uns anys però procedeix de la comarca del Vallès Oriental. En aquests moments estava cursant el Grau en Magisteri Infantil amb especialitat d'Educació Especial i altes capacitats.

El presumpte agressor, en el seu perfil a una pàgina web on s'ofereix com a professor de classes particulars, diu que té més de cinc anys d'experiència en classes de repàs tant a nens de primària com de secundària.

També ha treballat amb nens de preescolar en centres del Vallès i la Cerdanya, segons consta en un perfil publicat en un web on demana treball.