L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha sol·licitat una reunió amb el jutge de Ripoll, Valeriano Sánchez Horcas-Ballesteros, per tal de demanar-li contundència amb els autors de pintades en mobiliari i edificis de titularitat municipal. L'equip de govern està molest amb l'aparició de noves pintades durant les darreres setmanes, malgrat que fa mesos es van detenir dos dels autors més prolífics del municipi. Tot i la detenció per part dels agents de l'ordre, les actuacions judicials es van deixar sense efecte, segons informa el mateix ajuntament.

Per això ara el consistori anuncia que actuarà amb més fermesa davant d'aquests actes incívics. Una de les mesures és demanar al titular del jutjat de primera instància número 1 de Ripoll que es reobrin les diligències judicials contra els autors de les pintades que es van enxampar a finals del setembre de l'any passat. L'ajuntament ja va animar aleshores els propietaris d'immobles afectats per les pintades, que presentessin denuncia al jutjat.

El cost per repintar les façanes afectades és de 700 euros cada cinquanta metres. Les pintades amb els noms Zip Zip i Yeyo han esdevingut una caligrafia habitual en les parets dels edificis del nucli antic.