19 de maig de 2015
19.05.2015
Diari de Girona

Els sanitaris que van atendre la sikh d'Olot se sorprenen que el cos estigués calent

Indiquen que estava de bocaterrosa al pis, en ple mes de gener, i amb les finestres de l'habitació obertes

19.05.2015 | 00:00
Els acusats (a banda i banda de l'intèrpret) durant la celebració del judici a l'Audiència Provincial.

Els sanitaris que van atendre la jove índia morta a Olot es van sorprendre que el cos encara estigués calent. No només perquè la noia jeia morta al terra -ja de per si fred- sinó perquè era ple gener i la finestra de l'habitació estava oberta. El tècnic de l'ambulància, la infermera i el metge del SEM van coincidir a declarar que això indicava que el crim s'havia comès feia poca estona. De fet, aquest és un dels punts clau al voltant del qual gira el judici, per determinar si els dos acusats, Sodhi Ajit i Gurjeet Singh, haurien tingut temps o no d'assassinar la jove aquell migdia del 24 de gener del 2012. Els processats, que són germans, s'enfronten a una condemna de fins a 25 anys de presó.

Els sanitaris van arribar al lloc del crim poc després d'un quart d'una del migdia. Asseguren que, d'ençà que van rebre la trucada d'una veïna, no van passar "més de vuit minuts" fins que van ser davant l'habitatge. Quan van entrar al pis, es van trobar la víctima estesa de bocaterrosa a l'habitació enmig d'un bassal de sang. El cunyat, Gurjeet Singh, sanglotava al costat del cos. I el marit, Sodhi Ajit Singh, s'estava dret a l'estança.

El personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va explicar al jurat popular que, al seu parer, ningú havia tocat el cos de la víctima. I que quan van voler prendre-li les constants per veure si encara era viva (la jove ja estava morta) els va sobtar que el cos encara fos calent. No només perquè la víctima jeia directament damunt l'enllosat de l'habitació, ja de per si fred, sinó perquè la finestra estava oberta i era ple gener.

"Feia poc que havia mort"

"Ens va cridar l'atenció que la temperatura del cos fos tan elevada", va dir el tècnic de l'ambulància. I va precisar: "Això indica que feia poc que havia mort, perquè si hagués gaire estona el cadàver hauria estat fred". Per exemplificar-ho, el tècnic de l'ambulància va explicar que, a l'hivern, hi ha vegades que des del SEM han d'atendre gent que ha patit caigudes i que, tot i estar vius, els han assistir per hipotèrmia.

Per la seva banda, la infermera va afirmar que la mort s'hauria d'haver produït "de manera gairebé immediata". I el doctor, tot i no atrevir-se a precisar quan temps feia que la jove índia feia que estava sense vida, va dir que el seu cos "no estava més fred que l'ambient" i que la mort era "recent".

Precisament, el temps que feia que la víctima era morta és un dels punts clau al voltant del qual gira el judici. El fiscal sosté que Sodhi Ajit i Gurjeet Singh van matar la jove índia aquell mateix migdia, poc després de sortir de la feina. I que en van tenir prou amb deu minuts per assassinar la noia. Els processats, per la seva banda, ho neguen. Els dos homes asseguren que el crim el va cometre un tercer i que, quan van arribar al pis, la víctima ja era morta.

Gent reservada

Ahir al matí, també van declarar els veïns del bloc on es va cometre el crim. Tots ells coincideixen a dir que el marit i el cunyat de la víctima eren dos homes molt "tancats" i reservats, però que no hi havien tingut mai problemes a l'escala. També han explicat que no era estrany que la porta de l'edifici estigués tancada.

El president de la comunitat va declarar que aquell migdia Sondhi Ajit Singh va sortir a l'escala demanant ajuda perquè la seva dona "estava morta". A més, mentre aquest testimoni s'esperava al carrer que arribés l'ambulància, des de la finestra estant, el marit de la víctima li va indicar per senyes que a la víctima li havien tallat el coll.

Això xoca, però, amb el que van explicar els sanitaris del SEM. El tècnic, la infermera i el doctor van declarar que, al seu parer, quan ells van arribar, ningú abans havia tocat el cadàver. I que no va ser fins que el van moure quan van adonar-se que a la jove índia li havien tallat el coll. Entre d'altres, perquè la víctima estava de bocaterrosa i portava un mocador que li tapava el coll.

25 anys de presó

El fiscal, Víctor Pillado, i el lletrat de la Generalitat acusen Sodhi Ajit Singh i Gurjeet Singh d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i demanen una condemna de 25 anys de presó per a cadascun. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que els dos homes indemnitzin amb 258.055,02 euros el fill que Sodhi Ajit Singh i la víctima tenien en comú.

Les defenses dels dos germans, encapçalades pels lletrats Rafel Berga i Carles Monguilod, neguen el relat de les acusacions i en demanen l'absolució. Els dos lletrats sostenen que els germans Singh no són els autors de l'assassinat.

El judici, que es fa amb jurat popular, s'allargarà fins dijous. Segons el guió, serà aleshores quan s'entregarà l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook