La Junta de Govern de la Diputació de Girona ha acordat destinar 354.770,00 euros a projectes i activitats culturals durant el 2015. Aquesta subvenció anirà destinada al finançament d'actuacions d'interès públic com ara festivals, jornades o accions extraordinàries dels ajuntaments, sempre que no tinguin altres ajuts.

La Diputació de Girona va manifestar que és conscient de la importància que té fomentar les activitats i els projectes culturals per als grups de les comarques gironines.

Per aquest motiu, l'Àrea de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social de la Diputació impulsa cada any aquests ajuts, amb la finalitat d'estructurar i fixar els criteris i el procediment per a la concessió de les subvencions.

L'ens provincial va donar a conèixer la nova aportació per a subvencions, que la va desglossar en 27.680 euros destinats a transferències a ajuntaments per destinar-los a cooperació cultural, 235.105 per a entitats culturals, 6.475 per a premis de creació cultural i 85.510per a convenis amb indústires culturals. Tot plegat, amb una aportació total de 354.770 euros per a les comarques de Girona.