Les comarques de Girona acullen aquest mes un festival de turisme actiu, denominat Ennatura't, que transcorre per diferents parcs naturals i espais protegits -alguns dels quals es troben a dintre de la Xarxa Natura 2000- i que inclou activitats com ara el descobriment d'orquídies en plena naturalesa, l'albirament d'ocells o formar part per un dia de la tripulació d'un vaixell de pesca.

Des del primer dia de maig, aquesta cita organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona ve desenvolupant un programa que integren més de 140 propostes, que van de la nàutica fins al ciclisme i estan vinculades amb el contacte amb la naturalesa.

Una de les activitats, que ha comptat amb la participació de bloguers especialitzats en viatges, té lloc a la comarca de la Garrotxa, on un botànic local acompanya els participants a descobrir orquídies silvestres.

Aquesta àrea de Girona compta amb més de cinquanta espècies d'aquesta flor, gràcies a la varietat d'hàbitats existents en un territori que transita entre el Pirineu i el Mediterrani.

La naturalesa és també un element clau en una altra activitat organitzada dintre del festival Ennatura't, com ho és la de descobriment de fauna de muntanya al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La possibilitat de practicar caiac o de circular en bicicleta per zones que formen part de la Xarxa Natura 2000 o l'albirament d'ocells són, també, altres al·licients de l'Ennatura't.

Les activitats que s'ofereixen van des d'un sol dia a caps de setmana o a estades més llargues per tal de practicar senderisme per la Costa Brava.

Els preus de les diferents propostes incloses al festival oscil·len entre els tres i els trenta euros, que no inclouen pernoctacions, i dels vuitanta als tres-cents en el de les que les necessiten.