Els Mossos han detingut un home de 50 anys i veí de Chateau-Thierry (França) per 28 delictes d'estafa, ja que va oferir a turistes cases de lloguer inexistents a Roses. Els fets es remunten a l'estiu de l'any passat, quan els agents de la comissaria de Roses van detectar que algú estava estafant turistes que volien passar les vacances a la zona. El detingut oferia diverses cases per llogar a diferents portals d'internet. Les víctimes li feien la paga i senyal o el lloguer sencer acordat i, un cop arribaven a Roses, s'adonaven que la casa no existia o que hi vivien els veritables propietaris, que no sabien res de l'afer ni del lloguer.

Els agents van obrir una investigació en detectar que diversos turistes havien estat estafats. Els Mossos van constatar que el detingut, mitjançant diversos portals d'internet, oferia diferents cases i apartaments per llogar durant la temporada de vacances a la vila.

Les víctimes, des del seu país, es posaven en contacte amb el detingut i ingressaven la quantitat econòmica acordada, ja fos la paga i senyal o el lloguer sencer. Un cop arribaven a Roses i es dirigien a la casa que havien llogat, els turistes s'adonaven que o bé l'immoble no existia o, en altres casos, estava ocupat pels propietaris de la casa, que no sabien res de cap lloguer.

Després de diverses investigacions, els agents van aconseguir identificar l'autor de les estafes, un home de 50 anys veí de la localitat francesa de Chateau-Thierry. Enxampar-lo va ser difícil perquè no tenia cap domicili concret. Finalment, el 22 de maig van localitzar-lo i detenir-lo mentre circulava amb el seu cotxe pels carrers de Roses.

De moment, els agents han registrat un total de 28 estafes, però des del cos assenyalen que desconeixen si hi ha més víctimes que no van denunciar els fets. El detingut, amb nombrosos antecedents per fets similars, va passar el 23 de maig a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva sortida al carrer en llibertat amb càrrecs.