El president del PP a Girona, Enric Millo, ha fet autocrítica pels mals resultats del seu partit als municipis gironins. El líder popular atribueix la davallada del nombre de vots i la pèrdua de regidors a tres motius principals "i aliens a la realitat del PP a Girona": primer, la decepció dels seus propis votants pels casos de corrupció que han afectat el partit a nivell general. Segon, el malestar d'una part molt important de la població com a conseqüència dels efectes de la crisi econòmica. I per últim, l'enuig d'aquells que no han pogut veure complerts els compromisos electorals que va prometre el PP en les passades eleccions generals.

Millo també admet que el partit no ha sabut comunicar prou bé que el país està en una nova etapa de recuperació econòmica "gràcies a les reformes del PP".

Per paliar la davallada electoral d'aquestes municipals, el president popular insta els representants del Govern central -en mans del PP- a venir més a terres gironines "per donar a conèixer els efectes positius que provoquen a la província les decisions i mesures adoptades per l'executiu".

Segons Millo, han perdut el 31% dels vots que van obtenir l'any 2011, i això els ha fet perdre la meitat dels regidors que van aconseguir en les darreres eleccions a la província de Girona. A més, afegeix: "No em consola gens saber que Girona és la província de Catalunya en què el Partit Popular ha perdut menys percentatge de vots".