ERC de Llançà vol prioritzar un pacte alternatiu a CiU però no tanca portes. La formació ha iniciat la ronda de negociacions en la qual es reunirà amb totes les formacions, inclosa la convergent.

La pèrdua de la majoria absoluta que CiU ostentava a Llançà des del 1987 pt fer trontollar l'alcaldia a Pere Vila. La formació va guanya les eleccions del passat 24 de maig cinc dels onze regidors de l'arc municipal prò ERC-AM en va aconseguir tres, el PSC dos i Alternativa per Llançà, un.

Amb aquest context, els partits que es presentaven com alternativa al mandat convergent sumen més que l'alcalde en funcions Pere Vila i, segons sembla, podrien desbancar-lo. El cap de llista d'ERC, Guillem Cusí, ha explicat que tot just diumenge van començar les negociacions amb el PSC, ahir en tenien prevista una altra amb Alternativa i, finalment, avui amb CiU. "Per tant, no hi ha cap opció descartada al 100%", va dir.

CiU necessita un vot

Malgrat això, va avançar que l'executiva d'ERC i el seu grup municipal estan d'acord a prioritzar un pacte amb els grups de l'alternativa. La previsió és que a finals de setmana es pugui concretar per quina de les vies s'opta.

Sigui com sigui CiU només necessitaria un regidor més per a poder mantenir l'alcaldia i, per tant, a hores d'ara totes les opcions serien possibles.