Una dona va entrebancar-se en una de les llambordes enfonsades i fora de nivell del carrer Major d'Olot, prop de la confluència amb la plaça del Conill. Dissabte a 2/4 de 5 de la tarda, volia començar la seva jornada laboral en una de les botigues del carrer i en comptes d'això va anar a parar -segons els veïns- a un hospital de Barcelona, amb el colze trencat per dos llocs i ara està pendent d'una operació. "No és un fet aïllat" -va explicar, ahir, una veïna. I va prosseguir: "Cada setmana cauen de 2 a 3 persones, en la seva major part d'edat". "Si no es fan mal -va valorar un veí- s'emporten un espant grandiós", s'han queixat de paraula. "L'alcalde -va recordar una veïna- va veure com una persona queia".

Els veïns ho posaran per escrit. "Ara mateix, una noia redacta la instància", va assegurar i preveuen presentar-la avui. Temen que l'elevat nombre d'ensopegades redueixi el nombre de vianants i de clients potencials. "Al final -es va queixar- no passaran per aquest carrer".

Van atribuir el mal estat del paviment al pas continuat de vehicles de tonatge considerable. De fet, les llambordes enfonsades i separades del terra marquen l'espai d'unes rodes força amples. "No és lloc per passar tants camions", es va queixar una veïna.

A més, els deixen bosses d'escombraries a peu de carrer. No les duen als contenidors. Una dona va mostrar al mòbil una foto d'una bossa rebentada. Va lamentar que no vigilin el barri vell.