02 de juny de 2015
02.06.2015

Acord per treballar per la salut mental

03.06.2015 | 07:25
Membres de la junta assistencial de salut mental de l´IAS.

La Fundació Drissa i l'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques han formalitzat una aliança estratègica per gestionar projectes comuns a favor dels gironins amb malaltia mental i assolir un millor aprofitament de les accions que duen a terme. Les línies marc de l'acord es van presentar ahir a la junta assistencial de salut mental de l'Institut d'Assistència Sanitària, que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines, de la qual Drissa i l'associació de familiars en formen part juntament amb la Fundació Tutelar.

L'aliança estratègica d'ambdues entitats es fonamenta en tres eixos de treball: un centrat en accions que permetin enfortir les dues entitats a títol intern com ara l'aplicació d'economies d'escala per a serveis determinats; un segon bloc està dirigit a compatir una mateixa estratègia de treball que ajudi a les dues entitats a posicionar-se en el seu àmbit d'actuació; i un tercer eix està basat en el treball comú per aconseguir millorar la coordinació entre les entitats dedicades al col·lectiu de persones que pateixen una malaltia mental. Segons expliquen la gerent de Drissa, Núria Martínez, i la presidenta de Família i Salut Mental, Maria Combalia, "es tracta de treballar més estretament per aconseguir un millor aprofitament dels recursos i oferir un millor servei als nostres usuaris en tots els àmbits de les seves vides".

La participació de les tres entitats en la junta assistencial de salut mental de l'IAS, òrgan de gestió de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, és un fet particular del model de salut mental de Girona. Per al doctor Claudi Camps, ?director assistencial de salut mental de l'IAS, respon al convenciment que només una visió integral i ?comunitària de l'atenció a les persones que pateixen una malaltia mental pot aconseguir que ?puguin viure dignament i amb normalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook