03 de juny de 2015
03.06.2015

La Diputació estrenarà aquest mes el portal de la transparència

Giraut signa un acord amb la Generalitat i ajudarà els municipis gironins a gestionar els seus

03.06.2015 | 00:00
Joan Giraut, en un moment de l´acte celebrat al palau de la Generalitat.

La Diputació de Girona inaugurarà el Portal de Transparència DDGI, una eina digital que inclourà informació tant de la corporació com dels organismes que en depenen, com ara Dipsalut, XALOC, Casa de Cultura i Conservatori de Música, entre d'altres. A més, el Portal s'enllaçarà amb el de la Transparència de Catalunya. A la vegada, l'ens supramunicipal donarà suport i assessorament tècnic i jurídic als ajuntaments de la demarcació de Girona perquè gestionin els seus portals (que es crearan properament) i d'aquesta manera en millori la transparència.

Ho va explicar ahir el president en funcions de la corporació, Joan Giraut, durant la signatura al Palau de la Generalitat d'un conveni marc, amb el Departament de Governació , el Consorci d'Administració Oberta, les altres diputacions catalanes, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, per col·laborar i facilitar que es compleixi la Llei de transparència.

Tots els representants van assenyalar el conveni com un gran pas per avançar cap a una Administració més oberta, transparent i amb més qualitat democràtica.

L'acord estableix la creació del Portal de la Transparència de Catalunya, que integrarà els portals de transparència de les diputacions i dels ens locals.

El conveni també preveu l'aplicació de mesures per ajudar els ajuntaments en relació amb solucions tecnològiques comunes, assessorament jurídic, suport i assistència tècnica, guia d'implantació de la Llei, model d'ordenança de transparència i formació a càrrecs electes i tècnics municipals.

Publicació automàtica

D'aquesta manera es facilitarà la feina administrativa dels ens locals, ja que es garantirà que la nombrosa informació pública que aquests trameten habitualment a organismes supramunicipals es publicarà automàticament al Portal de Transparència de Catalunya i també al Portal Local de Transparència. Així, s'evitarà duplicar tasques administratives de tramesa o publicació d'informació.

A més, fruit d'aquesta col·laboració, es posarà a disposició dels ens locals les bases de dades, tràmits electrònics adreçats a la ciutadania, el suport jurídic i tècnic i una guia d'aplicació de la llei de transparència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook