Els Independents per Quart-PSC-Candidatura de Progrés tornaran a tenir l'alcaldia de Quart després de l'acord assolit ahir amb un altre grup independent: Quart Actiu-Activisme Municipal, una formació que integrava escindits dels socialistes. El nou govern ha inclòs en el pacte repartir-se l'alcaldia durant dos anys i també la retirada de la política de Pere Cabarrocas. L'històric dirigent socialista serà el batlle de Quart durant els dos pròxims anys, però acabarà el mandat ja fora de l'Ajuntament.

El grup Independents per Quart-PSC-Candidatura de Progrés, que va ser el guanyador les eleccions municipals del 24 de maig passat, va tancar ahir un pacte de govern amb Quart Actiu-Activisme Municipal a partir del qual les dues formacions es repartiran l'alcaldia durant els pròxims quatre anys. El cap de llista d'IpQ-PSC-CP, Pere Cabarrocas, assumirà l'alcaldia durant els dos anys que venen i la cedirà a mitjan legislatura a Carles Gutiérrez, cap de llista de Quart Actiu.

L'acord contempla que en cedir l'alcaldia, Pere Cabarrocas donarà per acabada la seva trajectòria política, cessarà també com a regidor i s'incorporarà com a assessor de l'equip de govern sense remuneració. La seva renúncia suposarà l'entrada a l'equip de govern de Rosa Rosell, número cinc a la llista d'IpQ-PSC-CP de les municipals del maig passat. En virtut de l'acord Pere Cabarrocas assumirà la responsabilitat d'Urbanisme, Mobilitat, Seguretat i Governació.

Els tres regidors restants d'Independents per Quart-PSC-CP -Miquel Cortés, Glòria Ribas i Narcís Mas- assumeixen les àrees d'Esports, Obres i Serveis; Joventut; Salut i Gent Gran; Medi ambient i Hisenda.

Per la seva part, Quart Actiu governarà les de Cultura, Cooperació i Societat de la Informació; Educació, Serveis Socials i Solidaritat.

El grup de Quart Actiu - Activisme Municipal, per la seva banda es va limitar a fer públic 'acord de govern. La unió d'ambdues agrupacions «representen la majoria en el consistori sumant un total de 6 regidors (4 IxQ-PSC-CP i 2 QA-AM), fet que canviarà el color polític que fins ara ha tingut l'Ajuntament», van remarcar des del col·lectiu progressista. A més, Quart?Actiu emplacen a una propera roda de premsa «on s'exposaran les condicions del pacte i tot allò que l'ha fet possible».

Aquesta mateixa setmana els caps de les llistes d'Alternativa x Quart-Esquerra Republicana, Francesc Pérez, i de Convergència i Unió, Isidre Alis, van arribar a un preacord per governar el municipi de Quart pels pròxims quatre anys. El pacte ja sumava 5 regidors, enfront dels 4 que posseeix la llista del PSC, encapçalada per Pere Cabarrocas. Davant aquesta proposta de l'anterior govern de CiU i ERC, faltava que el partit Quart Actiu, amb els 2 regidors que té, definís l'acord amb una de les dues posicions per obtenir la majoria necessària.

La falta de complicitat

AxQ-ERC amb CiU van proposar a Quart Actiu formar part del govern i disposar de responsabilitats de govern. Ja en el comunicat emès la setmana passada CiU i ERC apuntaven que «la proposta no ha generat les complicitats inicials esperades al grup de Quart Actiu, tenint en compte que aquest grup ha anunciat al llarg de tota la campanya que no pactaria mai amb la llista de Pere Cabarrocas».

Els representants d'AxQ-ERC i CiU es van mostrar sorpresos que passat uns dies Quart Actiu no s'hagués posicionat a hores d'ara per la coalició de govern. Tant Isidre Alis com Francesc Pérez esperaven que a mitjans d'aquesta setmana Quart Actiu es definís per assentar l'acord definitiu de govern que comportaria 7 regidors al govern per 4 regidors del PSC que quedarien a l'oposició.

Finalment la decisió dels progressistes de Quart?Actiu ha anat en un altre sentit i les explicacions per donar el govern a Pere Cabarrocas també es faran públiques en els pròxims dies.