La Comissió d'Urbanisme de Girona, que es va reunir ahir al matí -durant quatre hores- a la seu del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, va tractar 94 qüestions. Entre aquests temes, Urbanisme va valorar el polígon industrial de les Lloses, que es preveu ubicar a la carretera entre les Lloses i Ripoll. Tot i això, la Comissió no optar per no donar el vistiplau a l'aprovació d'aquest polígon per la falta d'un informe. Així, Urbanisme va reclamar un estudi ambiental per poder tirar endavant aquest projecte d'urbanització que afecta el terme municipal de Ripoll. De fet, els diversos grups de l'oposició a l'Ajuntament d'aquesta localitat (ERC, Fem Ripoll i CUP), juntament amb entitats naturalistes, ja han demanat que es faci un procés participatiu, abans d'aprovar el polígon industrial de les Lloses.

Així, mentre la posició del consistori de Ripoll (en mans de CiU) és que es tracta d'un projecte necessari per poder disposar d'una reserva de sòl industrial, aquest front comú contra el polígon considera que és una operació especulativa. A més, també es reivindica el valor ambiental de la plana fluvial de la carretera de les Lloses.

Més enllà d'aquesta qüestió sobre el futur del polígon al terme de Ripoll, la Comissió d'Urbanisme va posar sobre la taula, entre altres temes, l'aprovació del pla especial per a construir una nova infraestructura de fibra òptica entre les centrals de Cadaqués i de Roses. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va explicar ahir que, després que en la darrera Comissió no es pogués tirar endavant perquè aleshores faltava l'aprovació del Ministeri de Defensa, perquè part del traçat passa per terrenys de la seva titularitat, finalment es va poder aprovar de forma definitiva.

Projecte sensible a Cadaqués

Serra va recordar que aquest és «un projecte sensible», perquè els ciutadans de Cadaqués l'esperen, des de fa anys, per intentar resoldre els talls d'Internet que pateixen regularment, sobretot a l'estiu quan la xarxa està més carregada. També a la trobada de la Comissió d'Urbanisme d'ahir, es va donar el vistiplau definitiu al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vall-llobrega. A més a més, es va donar llum verda per a l'informe previ del POUM de Pedret i Marzà.