Fa dies que se'n parla però ahir la rumorologia que circulava per Figueres era tal que alguns ja donaven per fet que Diego Borrego (PP) seria l'onzè regidor que li falta a CiU -si acaba pactant amb el PSC- per aconseguir la majoria absoluta. Alguns, fins i tot, s'aventuraven a situar-lo com a proper regidor de Seguretat.Malgrat això, tant CiU com el PP s'han afanyat a desmentir tal acord tot reiterant que les dues formacions "no governaran juntes". El dubte, però, és què passarà amb el protagonista de la història. I és que és vox populi que Borrego i Mª Àngels Olmedo no tenen bona relació però, segons ha pogut saber aquest diari, la situació és tal que l'edil s'estaria plantejant passar a ser no adscrit per les discrepàncies que mantenen. Borrego ni ho afirma ni ho desmenteix mentre Olmedo nega malsentesos i diu que "si s'està fent alguna cosa, jo no en sé res".

Els problemes interns al grup municipal no són nous. A les municipals de 2011 el canvi de cap de llista amb Olmedo al capdavant no va agradar a Borrego, que ja anava de número dos amb l'anterior, Joan Casas. Al 2012, a més, el partit va haver de resoldre una altre crisi després d'una discussió després d'un ple municipal per unes delcaracions d'Olmedo. Segons sembla, Olmedo i Cotxo haurien anunciat que passarien a no adscrites però, finalment, el partit ho va poder aturar.

Tensions latents

La davallada d'aquests comicis en què han passat de ser la segona força a la quarta amb la pèrdua d'un edil pel camí sembla que hauria revivat el foc. Tot hauria començat amb una disputa sobre quin dels dos regidors hauria d'ostentar el càrrec de portaveu del grup i hauria arribat fins al punt que Borrego estigui estudiant passar a ser no adscrit. Una decisió que haurà de prendre abans del 13 de juny, si el que vol és donar suport a Felip tal i com sembla que planteja fer. Borrego no vol confirmar aquest extrem i nega pactes però el suport podria implica que l'edil pogués fer aportacions al Govern des d'algun àmbit però, de moment, tot serien especulacions.

De fet, aquesta opció ambdues parts la neguen rotundament mentre CiU reitera que no pactarà amb el PP i Olmedo també tot insistint que "no sap més que els rumors que circulen". "L'únic que puc dir és que dimarts em vaig reunir un moment amb la Marta i vam parlar els projectes de ciutat que hi haurà aquest mandat i jo li vaig dir que nosaltres treballarem per la ciutat però va quedar clar de nou que de pacte amb nosaltres no n'hi haurà", reitera.

Sobre el malestar amb Borrego, nega aquest extrem i diu que no hi ha hagut cap discussió. "L'únic que sé és el que s'està comentant, res més", afegeix. Amb qui sí que CiU té avançat un pacte estable és amb el PSC. Les dues formacions es van reunir aquest dimecres per parlar sobre la possible distribució de competències.

Amb el PSC, avança

Tot i que encara falta una nova reunió dilluns vinent, sembla que l'acord va per bon camí. Felip va explicar que l'alcaldia la mantindria CiU mentre que pel PSC es proposa la primera tinença d'alcaldia. Sembla però que els socialistes volen, a més, les àrees de Cultura i Esports.