Girona lidera el rànquing de províncies de l'Estat amb el nombre més elevat de personal contractat per atendre turistes en establiments extrahotelers a l'abril, amb un total de 1.012 treballadors. Aquesta xifra supera les 778 persones contractades a Tarragona, les 438 d'Alacant o les 374 de Barcelona, que són les tres demarcacions que segueixen Girona en el llistat de les que van contractar més persones al mes passat.

Les pernoctacions en apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs -és a dir, en establiments extrahotelers- durant el darrer l'abril van superar les del mateix mes de l'any passat i, d'entre tots ells, Catalunya és el lloc preferit pel que fa a càmpings. En conjunt, les pernoctacions han augmentat un 2,2% respecte al mateix període de l'any passat.

Les comarques de Girona es troben entre les províncies que van registrar el nombre més elevat de pernoctacions: 57.273, en concret, i la majoria -30.836- van ser de turistes estrangers, mentre que la resta van ser persones que viuen a l'Estat; en conjunt, l'estada mitjana va ser de gairebé 4 dies.

Aquesta informació es desprèn de les últimes dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en les quals la Costa Brava destaca entre les zones turístiques amb més ocupació al mes passat; per municipis, sobresurten Blanes, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador.