Un problema de distribució d'abast global de l'últim recordatori de la vacuna del tètanus, la diftèria i la tos ferina ha obligat el Departament de Salut a posposar l'administració del fàrmac, segons va avançar RAC 1. La vacuna s'administra als dos, quatre, sis i divuit mesos de vida de l'infant, que rep l'última dosi als sis anys. És aquesta la que ara no es pot administrar, tot i que Salut va assegurar que els nens que han rebut les dosis anteriors ja estan immunitzats de les tres malalties. Per això van recomanar calma i van assegurar que no hi ha problema encara que l'últim recordatori s'administri quan el nen ha passat els sis anys.

En concret, el problema de distribució es deu al fet que els dos laboratoris que fabriquen la vacuna no poden disposar dels elements necessaris per fabricar l'antigen de la tos ferina. El Ministeri de Sanitat és l'encarregat de negociar la qüestió per al conjunt de l'Estat.

Des de Salut, d'altra banda, s'explica que en cas que la demora fos molt llarga i es considerés oportú, es podria subministrar als nens una vacuna contra dues de les tres malalties, concretament el tètanus i la diftèria. Ara com ara no hi ha previsió de quan es podria tornar a subministrar la vacuna.

En un altre ordre de coses, la Societat Espanyola d'Epidemiologia considera "desencertada" la decisió dels pares del nen olotí de no vacunar-lo contra la diftèria, i va defensar ahir que la vacunació és "un bé" no només pel pacient sinó també per la comunitat. El president de la societat, Esteve Fernández, va assegurar que el cas del menor d'Olot és "aïllat".